Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament potenciarà la Fundació Jaume Vilaseca com un producte turístic i cultural de la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament potenciarà la Fundació Jaume Vilaseca com un producte turístic i cultural de la ciutat

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, el president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès, i el president de la Fundació Jaume Vilaseca, Pere Vilaseca, han signat avui un conveni de col·laboració amb l'objectiu de promocionar i difondre el patrimoni cultural i industrial de la fundació com un producte cultural i turístic més de la ciutat i fer-lo accessible al públic.

L'acord s'emmarca en el context del Pla d'Actuació per a la Promoció de la Ciutat (PAPC) que estableix diferents objectius estratègics de projecció i promoció de la ciutat i defineix 4 línies de treball per a aconseguir-los:

a)      Un programa de gestió d'accions derivades del PAPC que recull com a prioritat la realització de convenis amb entitats.

b)      Un programa de competitivitat que defineix les oportunitats d'atraure visitants i d'impulsar oportunitats empresarials del sector turístic.

c)      Programa de definició de productes turístics a partir dels recursos existents i de desenvolupament de productes culturals.

d)      Un programa de comunicació per difondre aquests diferents productes i posicionar la marca "Mataró, Ciutat Mediterrània".

Amb aquest rerefons, IMPEM i PMC consideren la Fundació Jaume Vilaseca un clar recurs turístic adreçat a la demanda de lleure, oci i cultura, i pretenen ajudar a desenvolupar-lo com a producte cultural, i promocionar-lo com a tal. Els eixos de l'acord es mouen per tant, en termes de promoció i ajuts econòmics a la difusió d'activitats.

En concret, l'IMPEM, incorporarà la Fundació Jaume Vilaseca a les visites turístiques guiades, dissenyarà i editarà 10.000 exemplars del fulletó "Fundació Jaume Vilaseca - Una volta pel món del gènere de punt", en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i subvencionarà la fundació amb 8.000 euros per a accions de dinamització i promoció.

La col·laboració del PMC se centrarà en la definició de continguts i serveis del projecte museogràfic del futur Museu de Can Marfà i en l'estudi de les fórmules de gestió del futur equipament museístic. També en la homologació de la documentació i els inventaris del fons patrimonial de la fundació d'acord amb els estàndards establerts pel Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya.
Per la seva banda la fundació cedirà el material audiovisual necessari per fer difusió de la seva activitat i participarà activament en accions de promoció de ciutat.

La Fundació Jaume Vilaseca de Mataró és una fundació cultural amb seu a Mataró i té com a activitat principal la difusió del llegat industrial de la ciutat de Mataró. Disposa d'un fons de més de 500 màquines de teixir i confeccionar peces i complements construïdes Catalunya i d'aquestes el 80% a Mataró, que ha reunit, conservat i  restaurat.