Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta un programa d'activitats per facilitar la transició del món educatiu al laboral

Escoltar

L'Ajuntament presenta un programa d'activitats per facilitar la transició del món educatiu al laboral

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i la presidenta de l'Institut Municipal d'Educació, Conxita Calvo, han presentat avui a Can Palauet un programa d'activitats de Transició Escola-Treball per al curs 2007-2008 adreçades als centres educatius per tal de facilitar l'accés dels estudiants al món laboral.

Les activitats, preparades de forma conjunta per l'IMPEM i l'IME, s'orienten principalment a tres col·lectius:

- Professors, amb l'objectiu de dotar-los de materials i suport tècnic que faciliti la seva tasca orientadora.
- Alumnes, per donar-los a conèixer els serveis i recursos que els seran d'utilitat al llarg dels seus estudis i la seva vida professional.
- Pares i mares, per informar-los de les diferents sortides professionals i itineraris formatius que poden seguir els seus fills.

Pel que fa a les activitats que presenta l'IMPEM, aquest any se n'han afegit de noves a d'altres que ja s'havien posat en marxa anteriorment i que es mantenen o s'han millorat. Concretament són nous d'enguany:

- Els Itineraris d'orientació: sessions d'orientació per promoure la reflexió de l'alumnat sobre el seu futur acadèmic i professional. Aquesta activitat compta amb el suport de la plataforma multimèdia porta22-Mataró. Aquestes sessions són:

  • I després de l'ESO€ què?
  • I després del Batxillerat€ què?
  • I després del Cicle€ què?
  • I després del PGS€ què?

- Mataró, comerç mediterrani: una xerrada on s'explica la tipologia, funcions, localització i gestió de comerç de la ciutat de Mataró, complementada amb una visita guiada a algun dels eixos comercials de la ciutat.

- Taller d'habilitats per a la creació d'empreses d'èxit: tallers amb activitats i simulacions empresarials, on els alumnes experimenten i assimilen habilitats, hàbits i comportaments emprenedors per desenvolupar una idea innovadora d'èxit.

Les activitats següents presenten alguna millora:

- Consultes per a tutors/es: en aquesta activitat s'introdueix l'ús de la plataforma Porta22-Mataró com a eina d'autoconsulta.

- Visites guiades al Servei d'Ocupació de Mataró (SOM): s'adrecen a alumnes d'ensenyaments secundaris postobligatoris.

- Xerrades a joves: s'han vinculat a l'espai ocup@ció Jove.

- Programa Xplora, que permet a alumnes de 4rt d'ESO fer tastets d'oficis.

  • S'incorpora l'ús de la plataforma port@22-Mataró, per facilitar la tria d'ocupacions a fer el tast.
  • Diferents modalitats de tast: estades i/o visites a empreses o centres educatius, entrevistes amb professionals, consulta de vídeos, etc.
  • Avaluació dels tastets per part de cada jove i disseny del propi projecte professional amb el suport dels tècnics d'orientació del SOM.

- Introducció a l'economia social: que es treballarà conjuntament amb la Fundació i Unió de Cooperadors per a la seva impartició.

Finalment es mantenen les activitats:

- Dossier "I després de l'ESO€què?
- Xerrades a pares i mares d'alumnes
- Visita guiada: L'escola al mercat
- On podem trobar idees de negoci?
- Com posar en marxa una empresa i subvencions de suport?
- Què és una incubadora d'empreses TIC?

  • Introducció a l'economia social: societats cooperatives, societats laborals i altres.

Pel que fa les activitats presentades per l'IME hi trobem:

- La guia d'activitats i serveis per als centres educatius, que ofereix als centres diferents activitats classificades per etapes d'ensenyament, àmbits temàtics i que des de l'any passat està disponible en format digital al web d'educació.

- El programa d'acompanyament individual, que consisteix en fer un seguiment d'un any als alumnes que no obtenen el Graduat en Secundària, fins que s'ubiquen en un recurs educatiu o laboral.

- Activitats d'aprenentatge-servei,on es vincula la realització d'un servei a la comunitat amb l'aprenentatge escolar en una única activitat educativa.

- Jornades d'orientació acadèmica i professional, que informen als alumnes que finalitzen la seva etapa educativa de les opcions de formació que tenen al sortir de centre.