Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament recomana itineraris alternatius per l'execució d'obres de millora de la seguretat en l'autovia C-60

Escoltar

L'Ajuntament recomana itineraris alternatius per l'execució d'obres de millora de la seguretat en l'autovia C-60

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya executarà a partir d'aquest cap de setmana obres de millora de la seguretat vial en els primers 600 metres de l'autovia C-60, que corresponen al tram més proper a Mataró, a l'alçada de l'enllaç amb l'autopista C-32. Els treballs, que es faran preferentment en horari nocturn, provocaran restriccions de trànsit. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Mataró recomana als conductors que utilitzin itineraris alternatius, fent servir preferentment la carretera d'Argentona (C-1415)  en els seus desplaçaments.

Entre el 2006 i el 2007 s'han produït diferents accidents mortals en el tram de la C-60 on ara s'efectuen les obres. En un dels més tràgics, produït el passat mes d'agost, van perdre la vida 3 joves i 6 més van resultar ferits de gravetat. L'Ajuntament de Mataró havia demanat a la Generalitat de Catalunya al novembre de 2006 que es realitzessin les millores en la seguretat d'aquest tram recomanades en informes elaborats pels Mossos d'Esquadra.

Les obres

Les actuacions programades són les següents:

a) Estesa d'una nova capa de rodadura amb paviment antilliscant al llarg de tot el tronc de la C-60 comprès entre el punt quilomètric 0 i 0,6.

b) Perllongament de la mitjana actual de la C-60 entre el punt quilomètric 0,6 (final de l'actual mitjana) i l'enllaç amb l'autopista C-32, mitjançant la construcció d'una barrera rígida de formigó tipus New-Jersey.

c) Repintat de les marques vials en tot l'àmbit de l'actuació reforçant, a més, la línia de separació entre sentits de circulació, mitjançant el pintat de la línia d'eix de la C-60 amb doble línia contínua i col·locació de llums reflectants tipus "ull de gat" entre ambdues línies.

d) Millora general de l'abalisament del tram comprès en l'àmbit de l'actuació. 

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha comunicat a l'Ajuntament que executarà els treballs durant dos dies consecutius i en horari nocturn, de 21.00 a 6.00 hores, la nit del diumenge 23 de setembre al dilluns 24 de setembre, i la nit del dilluns 24 de setembre al dimarts 25 de setembre de 2007.

Únicament es preveu executar en horari diürn i fora d'hores punta els treballs de pintat de les marques vials i col·locació dels mòduls prefabricats de formigó, que tindran lloc els dies 26 i 27 de setembre.

Afectacions al trànsit

Amb motiu de les obres, hi haurà reduccions i talls de carril que afectaran al trànsit en el tram on es realitzen els treballs. Els itineraris alternatius recomanats són els següents:

- Dins de la trama urbana de Mataró, utilitzar la carretera d'Argentona, C-1415, en direcció a aquest municipi o procedint del mateix. Es pot connectar amb aquesta via per la ronda de Josep Tarradellas, l'avinguda de Josep Puig i Cadafalch o la ronda de Bellavista.

- Des de la rotonda situada al punt quilomètric 1 de la B-40 a Mataró es pot accedir al Camí del Cros d'Argentona fins a la C-1415, per connectar després amb la C-60.