Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament rep dues subvencions del Plan Avanza per desenvolupar projectes de gestió de la informació

Escoltar

L'Ajuntament rep dues subvencions del Plan Avanza per desenvolupar projectes de gestió de la informació

L'Ajuntament de Mataró ha rebut dues subvencions del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç a través del Plan Avanza, que està orientat a promoure l'ús de les TIC, per desenvolupar dos projectes de gestió de la informació.

Tots dos projectes aplicaran tecnologia web, que permet accedir a les aplicacions des del navegador i sense que sigui necessari instal·lar prèviament cap programa als ordinadors que s'utilitzin. Aquest fet permet donar accés a les aplicacions i la informació des d'Internet i abaratir costos, tant en l'adquisició de programari com de manteniment.

En concret, el Ministeri ha concedit una subvenció de 181.550 euros per desenvolupar un sistema gràfic d'informació de ciutat i gestió d'incidències. Aquest projecte consisteix en l'anàlisi, desenvolupament i implantació d'una plataforma de gestió de la informació de ciutat que també ha de permetre visualitzar sobre un mapa avisos i incidències.

El sistema ha de facilitar l'accés intern i extern a informació d'interès de la ciutat organitzada per matèries, permetrà fer catàlegs i inventaris de qualsevol tipus (mobiliari urbà, edificis, llibres, etcètera), i permetrà notificar i gestionar incidències del territori. La subvenció cobreix el 50% del cost total del projecte.

Tramitació i seguiment d'expedients

La segona subvenció que ha rebut l'Ajuntament és de 178.549 euros i es destinarà a un projecte que permetrà la tramitació, gestió i seguiment d'expedients de llicències d'obres i activitats, tant per part de l'administració com dels ciutadans, amb un estalvi de temps i paper. L'ajut cobrirà la meitat del cost total.

La iniciativa ha rebut una segona subvenció de la Generalitat de Catalunya per import de 109.000 euros.

El Servei de Sistemes d'Informació i Telecomunicacions (SSIT) de l'Ajuntament és l'encarregat del desenvolupament dels projectes, i ha comptat amb la col·laboració dels Servei d'Ingressos i el Servei d'Estudis i Planificació per a la tramitació de les subvencions. El SSIT ja ha començat a treballar en la implantació dels dos projectes.

Facilitar al ciutadà l'accés a informació municipal

Els projectes subvencionats permetran avançar en el pla estratègic d'implantació de l'administració electrònica dissenyat per l'Ajuntament de Mataró. Aquesta estratègia respon a la necessitat d'incrementar el valor de la gestió pública, obrint, fent més transparent i facilitant les relacions entre l'Administració i el ciutadà fent servir les tecnologies de la informació i la comunicació.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament està treballant en la integració entre canals d'interacció entre la ciutadania i l'Administració i els propis processos administratius.