Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'adhereix al projecte per a la preservació del patrimoni digital de Catalunya

Escoltar

L'Ajuntament s'adhereix al projecte per a la preservació del patrimoni digital de Catalunya

L'Ajuntament de Mataró ha signat un conveni de col·laboració amb la Biblioteca de Catalunya per a la preservació del patrimoni digital de Catalunya. L'objectiu principal d'aquest projecte anomenat Patrimoni Digital de Catalunya (Padicat) és compilar, processar i garantir-ne l'accés obert i permanent a la producció web representativa de la cultura catalana que generen els principals agents productors de continguts digitals: administracions públiques, universitats, associacions, partits polítics, empreses i mitjans de comunicació. En definitiva es pretén impulsar el dipòsit sistemàtic de la web catalana i crear-ne un arxiu històric de les diferents versions de les pàgines publicades per aquestes empreses i institucions.

En el cas de l'ajuntament, aquest cedirà a la Biblioteca de Catalunya la informació necessària que permeti accedir a les versions del web municipal http://www.mataro.cat al llarg del temps.
El projecte, iniciat l'any 2005 per la Biblioteca de Catalunya, vol implicar en una primera fase 100 institucions representatives de la societat catalana que aniran incorporant periòdicament les diferents versions de les seves pàgines web.