Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde i la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya posen la primera pedra del CAP de La Llàntia

Escoltar

L'alcalde i la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya posen la primera pedra del CAP de La Llàntia

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, tenen previst col·locar demà la primera pedra del futur Centre d'Atenció Primària de La Llàntia, que s'edificarà al solar situat entre els carrers de la Boixa i de la Verge de Guadalupe. L'acte començarà a les 11.30 hores.

El passat 19 de febrer, el Servei d'Obres de l'Ajuntament va començar els enderrocs previs a l'inici de les obres. En concret, s'ha enderrocat l'edifici que fins fa pocs mesos allotjava l'Espai Jove de La Llàntia, que des de desembre funciona al nou edifici del carrer de Teià.

Els terrenys on s'ubicarà el CAP ocupen una superfície de 536 m2 i formen part del desenvolupament del Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia, que preveu la construcció del CAP entre altres equipaments a la zona.

Característiques de l'edifici

El CAP tindrà una superfície útil de 940 m2, i ocuparà una superfície total construïda de 1.088 m2. L'edifici estarà format per dos cossos lineals, situats a diferent alçada donat el fort desnivell dels terrenys, de manera que una de les ales quedarà alineada amb el carrer de la Verge de Guadalupe i l'altra amb el carrer de la Boixa. Totes dues s'uniran a la cantonada dels vials on es situarà l'accés al CAP.

El cos alineat amb el carrer de la Verge de Guadalupe tindrà dues plantes, mentre que l'alineat amb el carrer de la Boixa, situat a la zona més baixa, en tindrà tres.

Distribució per plantes

Planta baixa: s'hi situa l'accés, la recepció, l'arxiu, la sala de treball administratiu i la sala de treball social, així com una bateria de sales de consulta de pediatria i medicina general, donant façana a un pati interior triangular.

Planta +1: s'hi situen les sales de consulta polivalent i l'aula d'educació sanitària amb els seus vestidors. També hi haurà una bateria de sales de consulta d'odontologia, ginecologia i medicina general.

Planta €1: s'hi situen la sala i els vestidors del personal, la sala de reunions-biblioteca, els magatzems i els locals de serveis. Aquesta planta tindrà un accés independent, aprofitant el desnivell del carrer.

Planta coberta: a la coberta del cos paral·lel al carrer de la Boixa s'hi situa el volum tècnic amb la maquinària de les instal·lacions. S'hi podrà accedir des de l'escala general de l'edifici.

El projecte d'edificació ha tingut en compte criteris d'economia constructiva i estalvi energètic, com l'entrada de llum natural.

Les obres, tant dels enderrocs previs com de construcció del nou edifici, han estat adjudicades a l'empresa Construccions Deco, SA, per un import total d'1.905.737 euros. El termini d'execució previst és de 14 mesos.

L'Ajuntament i el Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya van signar el passat octubre un conveni de col·laboració per al finançament de les obres. L'acord estableix que el CatSalut reintegrarà el cost de les obres que executarà l'Ajuntament. A més, l'Ajuntament assumeix els costos de redacció del projecte, la contractació administrativa i la direcció facultativa de les obres, les llicències i permisos necessaris, i fa la cessió del solar a la Generalitat.