Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura el nou Centre d'informació i recursos per a les dones

Escoltar

L'alcalde inaugura el nou Centre d'informació i recursos per a les dones

L'alcalde, Joan Antoni Baron, inaugurarà aquesta tarda a les 19 h el nou Centre d'informació i recursos per a les dones que s'ubica al carrer de Blai Parera, 6. A l'acte també hi assistirà la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva.

El Centre d'informació i recursos per a les dones, que és una de les accions previstes en el Programa d'Actuació Municipal 2007, és un servei adreçat a totes les dones de la ciutat amb la finalitat de donar resposta a les diferents demandes que pugui tenir aquest col·lectiu, d'informació i atenció, així com potenciar els processos d'autonomia de la dona i contribuir a eradicar i superar les situacions de desigualtat de gènere que encara perduren.

A més, el centre centralitzarà totes les accions que tenen a veure amb la dona i a l'hora serà un espai de suport i trobada a les entitats de dones de la ciutat per tal de promoure i enfortir la xarxa de participació a la vida associativa de Mataró.

En aquest centre s'hi ubicarà també el Servei de Dona de l'Ajuntament per portar a terme els programes i projectes de la regidoria.

El centre té un pressupost de 73.792,57 € . A més està prevista les aportacions de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya a través de les subvencions anuals.

El local està situat en una planta baixa d'uns 170 m2i compta amb 6 treballadores: la cap de Servei de Dona, 2 tècniques del servei, 1 informadora i 2 assessores.

L'horari d'atenció al públic serà de 9 a 13 h de dilluns a divendres i de 16 a 19 h de dilluns a dijous.

E Ple d'aquest mes de març va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament a la Xarxa local de centres d'informació i recursos per a dones de la Diputació de Barcelona.

Serveis del centre de la dona

. Informació i orientació:

· Informar a la ciutadania dels recursos especialitzats en temes de gènere.
· Informar i orientar a les dones que presenten una situació de discriminació per raó de gènere de les línies de funcionament del centre i dels recursos específics.
· Informar dels actes i activitats que es realitzen a la ciutat sobre temes de sensibilització, prevenció i treball per a la igualtat.
· Informar a totes les dones que pateixen violència i el conjunt de les actuacions que contempla la Llei de Mesures Integral contra la Violència de Gènere i tota altra legislació vigent al respecte.

. Assessories:

· Servei d'acollida
Servei de primera atenció: informació, orientació, assessorament i valoració inicial.

· Assessoria jurídica
Servei atès per professionals del dret de manera confidencial i gratuït obert a totes les dones de la ciutat i comarca que ofereix la possibilitat de consultar qualsevol tipus de dubte o problema legal sobre temes com les relacions laborals, contractes, separacions, divorcis, fills, parelles de fet o maltractaments entre d'altres.

· Servei d'atenció psicològica
Suport psicològic en situacions d'abús en l'àmbit familiar, de parella o laboral o davant de qualsevol tipus d'agressió sexual. Treball individual i grupal.

. Servei de suport a les entitats:

Aquest suport pot ser tècnic o econòmic a través de convenis o subvencions. Pretén afavorir que les entitats de dones constituïdes puguin treballar els seus projectes i enfortir el teixit associatiu.

. Fons documental específic de la dona:

Aquest servei oferirà a les persones que ho necessitin un recull bibliogràfic i de material específic sobre temes relacionat amb la dona: llibres, documents, pel·lícules, música... per a consulta en el centre o en servei de préstec.

A més, hi ha un espai amb ordinador que poden utilitzar les entitats de dones que ho sol·licitin, i un espai de jocs infantils on les usuàries poden deixar els seus fills mentre aquestes estan fent gestions en el centre o participant de les activitats programades.

El centre també compta amb una sala polivalent on es programaran activitats promogudes tant pels serveis municipals com per les pròpies entitats de dones. També acollirà les sessions del Consell Municipal d'Igualtat o les reunions de treball de la Comissió de seguiment del Protocol d'informació i atenció a les dones víctimes de violència, xerrades o seminaris de petit format, entre d'altres.