Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura l'aparcament subterrani del Parc de Cerdanyola

Escoltar

L'alcalde inaugura l'aparcament subterrani del Parc de Cerdanyola

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va inaugurar, ahir dilluns 23 a les 19 h, el nou aparcament subterrani del Parc de Cerdanyola, que té capacitat per a 266 vehicles. Les places es destinen als veïns del barri en règim de concessió, però també es reserva una part per a la rotació. Un cop finalitzades les obres l'aparcament es posa en marxa amb les places per a residents, mentre que les de rotació està previst que ho facin al setembre.

La societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (Gintra) ha estat l'encarregada del control de les obres, i també gestionarà les places de rotació i de lloguer nocturn.

L'aparcament té una superfície construïda de 6.449 m2distribuïts en tres plantes subterrànies. Compta amb 266 places, cinc de les quals són per a persones amb mobilitat reduïda.

Accessos de vehicles i vianants

Els vehicles disposen d'un únic accés d'entrada i sortida per l'avinguda de la Gatassa, a l'alçada del carrer de Vitòria.

Els vianants, per la seva banda, poden accedir a l'aparcament mitjançant dos accessos diferents situats a la mateixa avinguda de la Gatassa. Totes dues entrades compten amb escales, i una d'elles, la que toca més a l'interior del Parc de Cerdanyola, té un ascensor.

Places de venda

La major part de les places, un total de 206, es destinen als veïns del barri, que les poden adquirir en règim de concessió a 50 anys.

Inmuebles Fénix 92, SL, l'empresa que va guanyar el concurs per a la construcció, explotació i conservació de l'aparcament, va començar la comercialització d'aquestes places el passat 8 de gener de 2007 a un preu de 15.900 € + IVA, i actualment encara queden places lliures.

60 places de rotació i lloguer nocturn

L'aparcament també compta amb 60 places de rotació a l'última planta que gestionarà directament Gintra durant un termini aproximat d'un any. Aquestes mateixes places es destinaran al lloguer nocturn, de manera que es podrà aprofitar l'horari en què no hi ha rotació per tal que els veïns puguin estacionar els seus vehicles.

La seva comercialització la durà a terme Gintra des de la cabina de control del mateix aparcament a partir del setembre en què es preveu es posi en marxa la rotació i el lloguer nocturn. Actualment, s'estan realitzant les obres d'adequació d'aquestes places de rotació i lloguer nocturn.

Millora de l'espai públic

Les obres de l'aparcament del Parc de Cerdanyola també inclouen la reurbanització de l'espai públic sobre el mateix i que es manté tal i com estava abans de la intervenció. A més, s'ha construït un nou mòdul de serveis sanitaris que substitueixen els que existien anteriorment al parc, i que seran d'ús públic. Aquests treballs de millora es preveu finalitzin durant el mes d'agost.

Termini de les obres i inversió

Les obres de l'aparcament del Parc de Cerdanyola van començar al desembre de 2005 amb els treballs previs, que van consistir en les feines de prospecció i tancament del recinte on s'ubica. La seva construcció es va iniciar a finals de març de 2006, i han finalitzat aquest mes de juliol.

El cost de la construcció de l'aparcament i la reurbanització de l'espai públic ha estat de 3.815.640 euros. Ambdues feines les ha realitzat La Cornisa SCCL.