Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita l'aparcament de l'escola bressol Els Menuts amb motiu de la finalització de les obres

Escoltar

L'alcalde visita l'aparcament de l'escola bressol Els Menuts amb motiu de la finalització de les obres

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha visitat avui l'aparcament de l'escola bressol Els Menuts, a l'àmbit de Cal Collut-Escorxador. El nou equipament, promogut per l'empresa municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL, (Gintra), compta amb 30 places de cotxes i 4 de motos. Avui a les 12 h s'inicia una jornada de portes obertes, i dijous 12 d'abril començarà la comercialització de les places.

La jornada de portes obertes tindrà lloc avui dia 10 d'abril entre les 12 i les 20 h, i tots els veïns interessats podran visitar les instal·lacions i accedir-hi amb el seu vehicle.

El preu de les places, en règim de lloguer, és de 77,37 € en el cas dels cotxes, i de 38,70 € en el cas de les motos. Tots aquells interessats en llogar una plaça d'aparcament hauran de dirigir-se personalment a les oficines de Gintra (c/de Pablo Iglesias 63, 1ª planta, despatx 6) a partir de les 9 h del dijous 12 d'abril. L'horari de les oficines de l'empresa municipal és de dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 16 a 18.30 h, i divendres de 9 a 14 h.

L'assignació definitiva de les places es durà a terme segons l'ordre d'arribada dels interessats i sobre plànol fins a completar les 30 places de cotxe i les 4 de moto. Per tal de formalitzar el contracte el mateix dia, cal portar original i fotocòpia del DNI, del permís de circulació del vehicle i del número de compte, a més d'un dipòsit de 200,10 € en concepte de fiança en el cas de les places de cotxe, i de 100,08 € en el cas de les places de moto.

Característiques de l'aparcament

L'aparcament està situat a la planta inferior de l'escola bressol Els Menuts, que es va inaugurar el passat mes de gener. Aquest equipament educatiu, de titularitat municipal, s'ubica a la cantonada dels carrers de Francisco Herrera i Don Quixot, en un edifici modernista dins el complex de l'antic escorxador, obra de l'arquitecte Melcior de Palau.

El nou aparcament té una superfície construïda de 600 m2distribuïts en una sola planta a nivell de carrer. Compta amb 30 places per a cotxes, una d'elles adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, i 4 per a motos.

L'accés a l'aparcament, tant per part dels vehicles com per part dels vianants, es fa a peu de carrer. L'entrada i sortida dels vehicles es fa per un únic accés situat al carrer de Francisco Herrera, mentre que els vianants accedeixen a l'aparcament per una porta independent situada en aquest mateix carrer.

L'aparcament té un passadís central de 5 metres d'ample, de manera que els vehicles aparcaran en bateria a banda i banda de l'espai. La ventilació es fa de manera natural a través de l'enreixat de les portes d'accés a l'aparcament, i de la finestra que dóna a l'exterior, també enreixada.

Treballs d'adequació

En el moment d'edificar l'escola bressol Els Menuts, també es va construir l'estructura i tancaments de la planta inferior, de manera que Gintra ha promogut estrictament els treballs d'adequació de l'espai per a ubicar l'aparcament.

Aquests treballs els han realitzat diferents professionals contractats per l'empresa municipal, i han consistit en la instal·lació de l'enllumenat, tant el general com el d'emergència; la col·locació de les boques d'incendis; la pintura de les parets i dels límits de les places d'aparcament; la pavimentació del terra; i la instal·lació del mecanisme d'obertura a distància de la porta d'accés dels vehicles.

La inversió necessària per dur a terme les feines de condicionament i adaptació de l'espai, ha estat de 60.000 euros. Les obres van començar el gener de 2007, i han conclòs aquest mes de març.