Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita l'edifici per a usos empresarials de Vallveric amb motiu de la finalització de les obres

Escoltar

L'alcalde visita l'edifici per a usos empresarials de Vallveric amb motiu de la finalització de les obres

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha visitat avui a Vallveric l'edifici destinat a allotjar oficines, naus industrials i la versió 1.0 del parc tecnològic TecnoCampusMataró. Aquest immoble ha permès el trasllat d'empreses del centre de Mataró al polígon industrial de Vallveric, i allotjarà petites i mitjanes companyies del sector terciari. L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha promogut les obres, que han finalitzat recentment. L'edifici està situat a una parcel·la de 4.792 m2 superfície amb una superfície total construïda de 8.205 m2 distribuïda en dues plantes subterrànies, planta baixa i dos pisos.

Oficines, naus industrials i TecnoCampusMataró v 1.0

Una part de l'edifici es destina a naus industrials - un total de 9-, mentre que la resta l'ocuparan oficines - un total de 16- dirigides principalment a petites i mitjanes empreses del sector terciari. També disposa de diferents espais comunitaris que donaran servei a les empreses que s'hi instal·lin, com sales de reunions, una consergeria o una àrea de restauració. A més, s'ha construït un aparcament a les dues plantes subterrànies amb un total de 47 places de lloguer.

Pel que fa a les naus industrials, són tant de venda com de lloguer, i es destinen a reallotjar quatre empreses que han estat afectades per diferents planejaments urbanístics de Mataró. Dues d'elles ja han desplaçat la seva activitat al nou immoble, mentre que les altres dues ho faran en els propers mesos. Les oficines són exclusivament de lloguer, per un període de quatre anys prorrogable. L'adjudicació es farà per concurs per tal d'atendre l'actual demanda d'espais per part d'empreses relacionades amb les TIC.

A part d'aquestes empreses de base tecnològica i d'innovació, també està previst destinar-hi un espai per a la ubicació de la Fundació TecnoCampus, i poder així constituir la versió 1.0 del futur parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró. L'edifici de Vallveric, que combina vidre i acer a la seva façana, compleix els requisits que marca la Llei de supressió de barreres arquitectòniques i les normatives vigents de prevenció d'incendis.

Adequació interna

Les obres van finalitzar a finals de 2006, i les ha dut a terme EMCOFA, SA, Empresa Constructora, amb un pressupost de 3.700.000 €. Actualment l'edifici es troba en procés d'adequació interna de les oficines que tindrà lloc en fases: primer es realitzarà la instal·lació elèctrica i de climatització, després les divisions internes dels locals i, per últim, els acabats. Es preveu que aquests treballs finalitzin a l'octubre de 2007 i que les empreses puguin traslladar-se al nou edifici a partir d'aquesta data. El pressupost que es preveu destinar per fer l'adequació interna de les oficines és de 500.000 €. Tant les obres de construcció de l'edifici com d'adaptació dels interiors són finançades per PUMSA.