Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres de l'aparcament de la plaça d'Occitània

Escoltar

L'alcalde visita les obres de l'aparcament de la plaça d'Occitània

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, juntament amb el conseller delegat de Mobilitat i president de l'empresa pública Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA), Fermí Manchado i el tècnics de l'obra, entre d'altres assistents, han visitat avui les obres de l'aparcament públic de la plaça d'Occitània. Aquesta nova infrastructura està situada entre els carrers de Francisco de Goya i de Joan Larrea, el passatge de Can Bonminyó i el carrer de Pompeu Fabra.

L'aparcament consta de tres plantes soterrani disposades en semiplanta i té una superfície total construïda de 6.088,83 m2. Pel que fa a la distribució, la primera planta disposa d'un total de 68 places, la segona de 77 i la tercera de 79. Això fa un total de 224 noves places, cinc de les quals són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

La major part de les places seran per a residents, i una quarta part de les mateixes es destinaran a rotació. L'aparcament, que gestiona GINTRA, va començar a construir-se el passat mes de maig per l'empresa adjudicatària encarregada de la construcció i l'explotació de l'aparcament, Inmuebles Fénix 92, SL.

La nova construcció s'adapta a la geometria rectangular de la plaça a tocar el passatge de Can Bonminyó per tal de conservar els plataners existents.

Accessos a l'aparcament

L'entrada dels vehicles a l'aparcament està situada al carrer de Joan Larrea i la sortida es fa pel carrer de Pompeu Fabra.

Els vianants podran accedir de dues maneres: d'una banda, per l'escala que connecta amb el carrer; i de l'altra, mitjançant una escala i un ascensor adaptat, la capacitat del qual serà de sis persones.

També està previst ampliar el passatge de Can Bonminyó davant de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra.

Comercialització de les places

Inmuebles Fénix 92, SL, encarregada de la comercialització de les places en concessió a 50 anys, va començar la comercialització de les places el passat 8 de gener a un preu de 15.900 € + IVA al punt d'informació ubicat a la mateixa obra.

Pel que fa a les places en règim de lloguer, la comercialització la durà a terme GINTRA a les seves oficines un cop finalitzin les obres de l'aparcament. El preu de lloguer serà, com a màxim, de 74 € + IVA.

Les obres del nou aparcament, que van començar el maig de 2006, suposen una inversió de 2.900.000 euros i es preveu que finalitzin el proper mes de maig de 2007.