Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'empresa mataronina 'Artés Tecnologia Energètica" guanya el premi a la Millor Iniciativa Empresarial 2007

Escoltar

L'empresa mataronina 'Artés Tecnologia Energètica" guanya el premi a la Millor Iniciativa Empresarial 2007

L'empresa de Mataró, "Artés Tecnologia Energètica (TecnoArtés)" va obtenir divendres 6 de juliol el premi a la Millor Iniciativa Empresarial 2007 atorgat per la Diputació de Barcelona i dotat amb 15.000 euros. TecnoArtés ha estat també finalista en la categoria de major respecte pel medi ambient. De les 101 empreses participants, l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) hi havia presentat 8 empreses a aquesta vuitena edició dels Premis a les Millors Iniciatives Empresarials. D'aquestes 8 empreses, a més de TecnoArtés guanyadora en la categoria de millor iniciativa empresarial, dues empreses n'han resultat finalistes a les seves categories respectives.

"Zen Programari Lliure i Xarxes", a la categoria major responsabilitat social en les condicions de treball, i "Sedna Engineering" a la categoria millor sistema de gestió de la qualitat. Ambdues ubicades a La Incubadora i adjudicatàries per a instal·lar-se en el nou edifici per a usos empresarials de Vallveric, la versió 1.0 del parc tecnològic TecnoCampusMataró.

Artés Tecnologia Energètica, generació energètica per microturbines

Tecnoartés es dedica al disseny i fabricació d'equips per generar energia distribuïda. L'avantatge diferencial d'aquesta empresa radica en el fet de saber utilitzar la tecnologia aeronàutica per fabricar microturbines, el que permet desenvolupar generadors de mida i pes reduïts i d'una potència superior a la generada per altres sistemes tradicionals, utilitzant combustibles nets o renovables diversos. La mobilitat derivada de les seves dimensions i la flexibilitat en l'ús de diferents combustibles permet la seva aplicació en situacions de crisis o catàstrofes o en entorns on no hi ha accés a altres sistemes energètics.

8ª Edició dels Premis de la Diputació

Es tracta de la sisena ocasió en que l'IMPEM rep el reconeixement de la Diputació per a projectes empresarials assessorats pel seu servei d'empresa: el 2002 l'empresa Tinytronic va rebre el premi a la iniciativa empresarial més innovadora; el 2003 la Residència Can Boada i el 2004 Sad Suport el premi a la millor iniciativa empresarial promoguda per dones; el 2005 BioForus el premi a la millor iniciativa empresarial amb major respecte pel medi ambient; i l'any passat l'empresa Innova IT va rebre el premi a la iniciativa empresarial amb el millor sistema de gestió de la qualitat. A més, ja són 15 els projectes de la ciutat que han quedat finalistes al llarg de les vuit edicions.

La Diputació lliura anualment aquests premis a través de l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació i estan dotats amb 63.000 euros. Els premis es divideixen en 6 categories: a la millor iniciativa empresarial (15.000 euros), a la millor iniciativa empresarial promoguda per dones (12.000 euros), a la iniciativa empresarial més innovadora (9.000 euros), a la iniciativa empresarial amb major responsabilitat social en matèria d'ocupació (9.000 euros), a la iniciativa empresarial amb el millor sistema de gestió de la qualitat (9.000 euros) i a la iniciativa empresarial amb major respecte pel medi ambient (9.000 euros).