Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les xerrades de formació d'autoprotecció han arribat a més de 450 ciutadans en 11 mesos

Escoltar

Les xerrades de formació d'autoprotecció han arribat a més de 450 ciutadans en 11 mesos

La campanya de formació per millorar la capacitat d'autoprotecció dels ciutadans, del Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament i la Creu Roja de Mataró, en 11 mesos efectius de funcionament ha fet 21 xerrades que han format a 469 persones. La campanya s'emmarca dins del programa de Protecció Civil del Pla de Seguretat local de Mataró amb l'objectiu d'evitar els accidents domèstics i d'oci més habituals i reduir-ne les conseqüències.

El projecte s'ha dissenyat atès que les dades demostren que l'accidentalitat i incidències més nombroses es produeixen al propi domicili tant per relaxació, sensació de seguretat o moltes vegades per desconeixement que fan que no es prenguin les mesures preventives necessàries en les activitats que es poden fer dins de casa.

Així, des d'octubre de 2005 fins ara (no s'ha fet durant l'estiu i Nadal) s'han enviat 7.000 cartes als presidents de les comunitats de veïns amb 3 o més pisos d'alçada, a les escoles i als instituts de la ciutat, que han donat com a resultat que es fessin 21 xerrades que han format a 469 persones de diferents edats.

La campanya consisteix en xerrades de 60 minuts on, per mitjà de formadors de la Creu Roja, s'expliquen aspectes bàsics com fer una trucada d'emergència, com funcionen els extintors d'incendis, com aturar una hemorràgia, entre d'altres qüestions. Les xerrades, que són gratuïtes, es fan en el mateix bloc de pisos o si la reunió és molt nombrosa es fa en equipaments municipals de l'entorn.

Les comunitats de veïns que vulguin participar en aquestes xerrades s'hauran de posar en contacte amb la Creu Roja o amb el telèfon d'informació ciutadana 010 per tal de trobar un dia i una hora per dur-la a terme

Accidentabilitat en el 2006

El 2006 van sol·licitar ambulàncies per emergències a través del 061: un 76% per accidents a domicilis; un 7% per accidents de trànsit; un 1% per accidents laborals i el 16% restants per motius diversos.