Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Escola Bressol La Riereta acull el nou servei 'Minuts menuts' de guarda puntual per a infants fins a 3 anys

Escoltar

L'Escola Bressol La Riereta acull el nou servei 'Minuts menuts' de guarda puntual per a infants fins a 3 anys

L'Ajuntament va posar en marxa ahir, Dia Internacional de la Infància, el projecte pilot "Minuts menuts", un servei de guarda temporal per a infants de fins a tres anys. El servei es presta a l'EB La Riereta (ronda de Frederic Mistral, 8).

El projecte, que promou la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, es realitza en col·laboració amb les administracions locals (ajuntaments i consells comarcals) treballant en xarxa i utilitzant els espais ja creats o habilitats per a la primera infància. La prova pilot s'ha iniciat en 10 municipis i/o consells comarcals amb experiència o trajectòria en projectes dirigits a la primera infància i properament se n'hi afegiran d'altres.

"Minuts menuts" s'emmarca en el Pla Integral per a la Infància i les Famílies (2006-2010), dins l'objectiu de fomentar mesures que afavoreixin el recolzament a les famílies per tal que puguin dur a terme la seva tasca de criança i educació. En aquest context és on s'ubica aquest espai de conciliació.

Un servei de "respir" per a les famílies

L'objectiu d'aquest nou projecte és facilitar la conciliació de la vida laboral, personal i familiar. La voluntat és que les famílies puguin utilitzar "Minuts menuts" com a una eina per donar resposta a aquelles necessitats no previstes o puntuals. És un espai de "respir" per donar temps personal a les famílies.

Els nens i nenes podran gaudir d'un espai preparat per jugar, on es faran diferents propostes d'activitats amb intencionalitat educativa perquè els infants puguin explorar, conèixer, divertir-se i aprendre a relacionar-se entre ells.

El servei és universal i assequible per a totes les famílies del municipi, amb infants de 0 a 3 anys.

Com funciona "Minuts menuts"?

Les famílies que vulguin gaudir d'aquest nou espai hauran de fer una reserva prèvia (màxim el dia abans, i mai el mateix dia) al 010, o directament al centre que sí pot acceptar reserva el mateix dia segons disponibilitat. A més hauran d'omplir una fitxa inicial amb les dades de l'infant tenint en compte temes de salut com al·lèrgies, medicaments o d'altres.

L'edat mínima de l'infant per accedir al servei és de 16 setmanes, període coincident amb la baixa per maternitat/paternitat i el nombre d'hores seguides màximes que un/a nen/a pot romandre al servei són tres, i dos cops a la setmana com a màxim.

"Minuts menuts" té un horari de dilluns a divendres de 12 a 14 h i de 17 a 20 h tot l'any a l'EB La Riereta i posa a disposició 10 places.

Els pares/mares hauran de portar els àpats i totes aquelles coses que els nens necessitin com bolquers, roba per canviar-los...

El cost del servei és d'un euro per cada hora d'estada del menor.

El personal que atén el servei és de com a mínim de dos tècnics especialista en jardí d'infància.

Està previst que cada mes es facin reunions amb les famílies usuàries del servei.