Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Estadi Municipal d'Atletisme es millorarà per renovar i ampliar de 6 a 8 carrils la pista actual

Escoltar

L'Estadi Municipal d'Atletisme es millorarà per renovar i ampliar de 6 a 8 carrils la pista actual

L'Estadi Municipal d'Atletisme tindrà una nova pista amb 8 carrils que millorarà la demanda esportiva de la ciutat i permetrà celebrar, si es considera, competicions de primera categoria d'àmbit català i espanyol. El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir encarregar a l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) l'execució de les obres de millora de les instal·lacions d'acord al projecte executiu que dilluns es presenta a aprovació inicial per part de la Junta de Govern Local.

L'Estadi Municipal d'Atletisme es situa entre la carretera de Cirera, la riera de Cirera i el carrer de Josep Trueta.

Les instal·lacions tenen un ús important per part d'atletes federats de primer nivell i promoció; socis dels clubs d'atletisme que practiquen esport com a lleure; ciutadans que fan activitat física de manera lliure; escolars de la ciutat i municipis propers tant dins de l'assignatura d'Educació Física com per a la celebració de proves dels Jocs Esportius Escolars; i participants en cursets i casals d'estiu. En total, es calcula que anualment utilitzen l'estadi 9 clubs, 7 escoles i 64 equips o col·lectius amb 1.421 esportistes diferents per setmana, a part de les concentracions d'usuaris els dies de competició.

Les instal·lacions es van remodelar per última vegada al 1991. Actualment, la pista pateix un desgast important que afecta al funcionament normal de l'estadi.

Millora de les instal·lacions

El projecte executiu que es preveu aprovar dilluns és una primera fase de les obres que s'executaran a l'Estadi Municipal d'Atletisme d'acord amb un projecte bàsic de major abast.

En aquesta primera fase de les obres s'executaran les millores necessàries per tal que les dimensions de les pistes i equipaments compleixin les normatives establertes per la Federació Espanyola d'Atletisme.

Es crearan 2 carrils més de competició, de manera que es passarà dels 6 que hi ha a l'actualitat a 8. A més, es construirà un carril al perímetre de la pista d'atletisme que servirà per fer els entrenaments de marató. Aquesta intervenció es completarà amb la instal·lació d'un nou paviment a tota la pista.

El centre de l'estadi acollirà una zona enjardinada amb gespa natural, a on es situaran les instal·lacions per les altres modalitats de l'atletisme, i es crearà una franja al voltant de la pista d'atletisme amb asfalt de color verd.

El projecte també recull la compra de casetes prefabricades que es destinaran provisionalment a vestidors i sala antidopatge, ja que les existents queden afectades per l'ampliació de la pista d'atletisme, que creix en direcció a Can Serra. Es preveu mantenir el gimnàs annex a l'estadi.

D'altra banda, s'ha dissenyat una nova xarxa d'il·luminació i de reg per tota la pista d'atletisme.

Per fer les millores, serà necessari l'enderroc de l'edifici que ara acull els vestidors i el magatzem, dels murs adjacents a les grades i de les voreres que existeixen a la zona d'obres. A més, es retirarà el sistema d'enllumenat i el mobiliari urbà situats als terrenys afectats per l'ampliació de l'estadi, que seran reposats posteriorment per uns de nous.

També s'hauran de treure alguns dels arbres situats a la zona d'obres, i s'estudiarà la possibilitat de recuperar-los.

Termini i pressupost

Està previst que les obres de millora de l'estadi comencin a finals d'any i que finalitzin el juny de 2008. L'execució del projecte executiu, és a dir, d'aquesta primera fase de les obres, té un pressupost de 2.128.000 d'euros. Mentre s'executin les obres, les entrenaments dels atletes s'hauran de traslladar a una altra ubicació.

Actuacions futures

El projecte bàsic de reforma total de l'Estadi preveu altres actuacions per a fases posteriors al projecte que ara s'aprova, com la construcció d'un edifici de vestidors definitiu, un gimnàs nou i una torre de control per acollir instal·lacions complementàries com el fotofinish.

Marc de col·laboració

La reforma de l'estadi s'emmarca en l'acord de col·laboració signat el passat març entre el Patronat Municipal d'Esports (PME) i la Comissió de Clubs d'Atletisme de Mataró, que aplega representants del Centre Atlètic Laietània i del Grup d'Atletisme Lluïsos Mataró, per desenvolupar el Pla de millora de l'atletisme de l'any 2007.

L'acord té entre els seus objectius consolidar i millorar les estructures esportives dels clubs, desenvolupar el programa de promoció de l'atletisme escolar, treballar en la formació d'entrenadors i completar un calendari d'actes de relleu esportius.

Planificar la construcció d'un nou Estadi Municipal d'Atletisme va ser també un dels pactes del protocol de col·laboració signat el novembre de 2006 entre el Consell Català de l'Esport i el PME.