Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'hotel que es construirà al Port de Mataró serà de 4 estrelles i disposarà de 103 habitacions

Escoltar

L'hotel que es construirà al Port de Mataró serà de 4 estrelles i disposarà de 103 habitacions

El nou hotel de Mataró es construirà a l'àmbit del Consorci Port de Mataró, en el Passeig Marítim, núm. 250, a l'alçada de la Ronda de Barceló. El regidor d'Urbanisme i vicepresident del Consorci Port de Mataró, Ramon Bassas, ha informat avui, 4 de desembre, sobre la llicència urbanística que s'ha concedit a Inmopenta, SL per a la construcció d'aquest hotel. També hi ha assistit el gerent del Consorci Port de Mataró, Joan Bellavista i l'arquitecte, Manuel Brullet.

El nou equipament turístic de la ciutat s'anomenarà Hotel Atenea Port Mataró, serà de 4 estrelles i disposarà de 103 habitacions, sales amb capacitat de fins a 400 persones, restaurant, piscina, terrassa-jardí, zona spa i un aparcament propi amb 42 places.

El projecte del nou hotel està impulsat pel Consorci Port de Mataró, integrat per l'Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya, dins del programa d'execució del Pla especial del Port de Mataró a través de concurs públic.

La construcció de l'hotel es farà en sòl públic i es farà una concessió administrativa de 30 anys a l'empresa privada que, per la seva banda, serà l'encarregada de les obres i de l'explotació del negoci. La societat Inmopenta, SL forma part del Grup Bonanova, del sector turístic a nivell internacional.

El projecte arquitectònic

L'estudi d'arquitectura Brullet & Associats, encapçalat per l'arquitecte mataroní Manuel Brullet, és l'encarregat del projecte de la creació d'aquest hotel que vol promocionar el turisme de qualitat a Mataró captant visitants relacionats amb el món dels negocis, la nàutica o pels turistes que passen aquí les vacances.

La superfície contruïda serà de 12.871 m² dels que 2.184m² seran exteriors. La inversió és de 12 milions d'euros i el termini d'execució de les obres és de 22 mesos.

La integració amb l'entorn s'aconsegueix amb els desdoblament de l'edifici en dos cossos. La façana del Passeig Marítim, de cara a ciutat, disposarà de tres plantes sobre rasant. L'accés a l'hotel es farà per aquesta part de l'edifici on s'instal·larà la recepció i les oficines.

La façana que donarà directament al mar tindrà planta baixa més 4 alçades. En les alçades més baixes i directes al mar s'instal·laran els espais comuns com la terrassa-jardí, les sales polivalents, el restaurant, la zona spa, el bar i els serveis. L'edifici tindrà un aparcament subterrani amb capacitat per a 42 vehicles. En les plantes alçades es trobaran les habitacions.

L'encaix de l'hotel amb la trama urbana es farà a través del futur pas de vianants subterrani que unirà la Ronda de Barceló amb aquesta zona del Passeig Marítim.

A la coberta de l'edifici s'instal·laran 139 plaques solars que produïran el 70% de la demanda energètica per a l'aigua calenta sanitària de l'edifici.

L'edifici crea una composició de buits i plens en una façana de visió horitzontal on el color blanc del totxo vist crearà una imatge de modernitat mediterrània.

Impacte socioeconòmic

A banda de la promoció del turisme, aquest nou hotel vol crear sinèrgies amb els sectors econòmics i socials del futur TecnoCampusMataró com són l'universitari i l'empresari amb la necessitat d'espais per a convencions, congressos i pernoctacions.

La previsió de la creació d'ocupació posa de manifest la necessitat d'unes 50 persones durant els dos anys de la construcció. Un cop l'hotel obri les portes, l'estudi socioeconòmic preveu la creació de 100 llocs de treball: 50 directes + 50 indirectes.   

Façana del Passeig Marítim, des de llevant.                          

 

Façana frontal al mar.