Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IMPEM amplia l'espai i els recursos del Club de Feina del Servei d'Ocupació de Mataró

Escoltar

L'IMPEM amplia l'espai i els recursos del Club de Feina del Servei d'Ocupació de Mataró

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha ampliat l'espai i els recursos disponibles al Club de Feina del SOM, Servei d'Ocupació de Mataró. L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat aquesta tarda les noves dependències, que ocupen una superfície de 110 m2 amb 21 ordinadors per als usuaris que funcionen amb programari lliure i incorporen la plataforma multimèdia versió off-line de la Intranet de Porta 22, eina adquirida per l'Ajuntament de Mataró a Barcelona Activa.

Durant la visita, que ha inclòs una demostració del funcionament de la plataforma, l'alcalde ha estat acompanyat per la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, pels membres del consell de l'IMPEM i pels agents socioeconòmics signants del Pacte Local per l'Ocupació de Mataró.

L'ampliació i millora del Club de Feina coincideix amb un canvi d'imatge i estratègia de funcionament del SOM. El projecte de remodelació del servei és una aposta de futur davant les noves perspectives en l'àmbit de l'ocupació i l'orientació professional, que fan necessària una intervenció més preventiva i centrada en la qualitat de l'ocupació enlloc de les clàssiques polítiques reactives en matèria de desocupació.

La nova imatge del SOM incorpora els missatges de "SOM FUTUR", responent a totes les inquietuds de la ciutat per desenvolupar-se econòmicament, i "SOM RESPOSTES", responent a les necessitats del ciutadà i ciutadana que vol trobar la primera feina, que vol continuar estudiant, que vol canviar o millorar la seva feina, que busca un perfil determinat de treballador/a per a la seva empresa i, en definitiva, que busca respostes a noves orientacions dins el mercat laboral.

El Club de Feina

El nou Club de Feina, que entra en funcionament avui, vol consolidar-se com un equipament de ciutat dedicat a donar resposta a les necessitats de les persones i les empreses davant d'un món de treball en contínua transformació. L'equipament està situat a la planta baixa de l'IMPEM (Francisco Herrera, 70). S'hi podrà accedir després d'identificar-se a la recepció del Servei d'Ocupació. Inicialment l'horari del Club serà de 9.30 a 14 hores de dilluns a divendres, i de 15.30 a 19 hores els dilluns per la tarda.

Els ordinadors tenen accés directe a la plataforma multimèdia i a la borsa de treball en línia del SOM, consultable mitjançant el web de l'Ajuntament. L'espai també està equipat amb telèfon i fax per a les persones que vulguin enviar el seu currículum o fer trucades per concertar entrevistes de feina. Així mateix, compta amb un recull de la premsa local i especialitzada.

L'espai permet la utilització de totes les eines de manera autònoma per part de l'usuari, tot i que el servei estarà reforçat per l'assessorament personalitzat per part dels tècnics d'ocupació del SOM i per un programa d'activitats adreçades a l'orientació professional i a la recerca de feina. L'objectiu del nou espai és potenciar l'autonomia de les persones que cerquen feina o tenen inquietuds professionals.

El programa d'activitats complementari inclou sessions sobre les eines necessàries per dur a terme un bon procés de recerca de feina, les noves ocupacions i les noves tendències del mercat de treball o com dur a terme un procés d'orientació professional d'acord als interessos personals.

La plataforma multimèdia de noves ocupacions

L'IMPEM va adquirir fa mesos l'aplicació informàtica basada en els continguts de la Intranet de Porta 22, un servei innovador de Barcelona Activa pensat per oferir informació, formació i assessorament personalitzat sobre les noves ocupacions, els sectors econòmics emergents, les noves cultures del treball i les noves oportunitats d'ocupació que es generen en el si de la societat del coneixement. La plataforma es va provar de manera experimental a la fira tecnològica i de la innovació INNOVÀTIC i a la Setmana de la informació i l'orientació professional, i també està instal·lada als ordinadors de l'espai "Ocup@cio jove: el portal de la feina" del Telecentre.

La plataforma s'estructura al voltant de 2 àrees temàtiques (Noves ocupacions i Sectors econòmics), 4 àrees d'activitat (Orienta el teu futur, Busca una formació, Troba la teva feina i Crea la teva pròpia feina) i un bloc d'informació sobre les noves cultures del treball:

Els continguts d'aquest aplicatiu informàtic són:

- 700 fitxes ocupacionals sobre nous perfils professionals

- descripció i informació de 13 sectors d'activitat econòmica

- 150 audiovisuals amb reportatges de cadascun del sectors, vídeos sobre ocupacions específiques i testimonis de professionals en viu

- 14 aplicatius multimedia sobre temàtiques diferents, entre elles un test d'interessos professionals, el procés de selecció, o l'entrevista de selecció

- diferents links a webs especialitzades, borses de treball, beques i ajuts, estudis, centres de formació, entre d'altres,

- les càpsules de coneixement, breus guies per facilitar l'autogestió dels continguts de la plataforma,

- informació sobre legislació laboral, saber comprendre les condicions d'un contracte de treball, interpretar una nòmina, o saber quan i com et pertoca una prestació.

La plataforma multimèdia permet treballar amb un públic molt ampli, com joves que acaben els estudis obligatoris, estudiants que necessiten conèixer les oportunitats que els hi ofereix el mercat de treball a partir dels seus estudis, adults sense feina, adults en actiu que volen explorar noves oportunitats, persones en general amb inquietuds professionals, empreses i departaments de recursos humans o professionals de l'orientació que volen conèixer eines innovadores.