Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Català de l'Energia subvenciona 17 projectes de l'Ajuntament de Mataró en matèria d'estalvi energètic

Escoltar

L'Institut Català de l'Energia subvenciona 17 projectes de l'Ajuntament de Mataró en matèria d'estalvi energètic

L'Institut Català de l'Energia (ICAEN), de la Generalitat de Catalunya, ha subvencionat 17 projectes de l'Ajuntament de Mataró en el marc de la convocatòria d'ajuts del Programa d'Estalvi i Eficiència Energètica a les corporacions locals. En total, l'Ajuntament rebrà 381.848,99 euros per finançar reformes de l'enllumenat públic i millora d'instal·lacions a diferents escoles, actuacions que s'han dut a terme durant el 2006 o s'executaran al llarg de 2007.

Projectes d'enllumenat

L'Ajuntament rebrà 254.171,21 euros per a 10 projectes de renovació i millora de l'enllumenat públic. En concret, els projectes subvencionats i els ajuts concedits són els següents:

  • Renovació de l'enllumenat públic del quadre "C", corresponent a diferents vials del Pla d'en Boet (Sant Valentí, Pasadena, Pepeta Moreu, Javier Castaños, Llauder). El projecte ja s'ha executat, i la subvenció concedida per l'ICAEN és de 15.481,34 euros.
  • Renovació de l'enllumenat públic del quadre "H-EK", corresponent a trams de l'avinguda de Lluís Companys, el Camí del Mig i el passatge de Pau Claris. El projecte es va dur a terme durant el 2006, i la subvenció concedida per l'ICAEN és de 8.157,44 euros.
  • Renovació de l'enllumenat públic del quadre "B", als entorns del Clos Arqueològic de Torre Llauder, actuació que també ha estat executada. L'ajut atorgat és de 19.112,73 euros
  • Renovació de l'enllumenat públic del quadre "G", corresponent als carrers d'Alarona, passatge de Francesc Ferrer i Guàrdia i entorns. El projecte es va executar al 2006 i la subvenció de l'ICAEN puja a 22.319,84 euros.
  • Renovació de l'enllumenat públic dels quadres "AV-AX-EZ-AT", que corresponen a diferents carrers del Palau. Part dels treballs ja s'han executat i d'altres es troben en execució. L'ajut atorgat és de 51.723,09 euros.
  • Projecte de control tarifari i telegestió de l'enllumenat públic de Mataró, que l'Ajuntament està implantant en els quadres d'enllumenat. La subvenció atorgada és de 90.921,78 euros.
  • Renovació de l'enllumenat públic de l'avinguda del Velòdrom, subvencionat amb 8.400,64 euros.
  • Renovació de l'enllumenat públic del quadre"MT", que afectarà a diferents carrers de Cirera (Misericòrdia, Pietat, Immaculada, Múrcia, Màlaga, Mare de Déu de la Salut). Es preveu que els treballs comencin al mes de març i la subvenció rebuda és de 7.173,13 euros.
  • Renovació de l'enllumenat públic del quadre "BD", que afectarà al passatge de l'Aliança, el carrer Juan José Navarro, la ronda de Joan d'Àustria i un tram del Camí Ral. Es preveu que els treballs comencin a la primavera. L'ajut concedit a aquest projecte és de 13.850,48 euros.
  • Renovació de l'enllumenat públic del quadre "MY", que afecta a la plaça d'Espanya i el passeig de Carles Padrós. Els treballs van començar la setmana passada i la subvenció concedida per al projecte és de 17.030,74 euros.

Centres escolars més eficients

La resta de projectes subvencionats corresponen a actuacions per millorar l'eficiència energètica de diferents centres escolars de Mataró. En concret, els projectes subvencionats i els imports dels ajuts són els següents:

  • Monitorització de la calefacció del CEIP Rocafonda: 1.000 euros.
  • Reforma de la instal·lació elèctrica del CEIP Vista Alegre: 28.103,53 euros.
  • Monitorització de la calefacció del CEIP Vista Alegre: 900 euros.
  • Reforma de la instal·lació elèctrica del CEIP Germanes Bertomeu: 43.805,86 euros.
  • Monitorització de la calefacció del CEIP Germanes Bertomeu: 1.000 euros.
  • Reforma de la instal·lació elèctrica del CEIP La Llàntia: 49.668,39 euros.
  • Monitorització de la calefacció del CEIP La Llàntia: 3.200 euros.

Les actuacions de reforma de les instal·lacions elèctriques permetran adequar i actualitzar les mateixes, així com introduir tot un seguit de millores perquè els centres escolars siguin més eficients a nivell energètic. Aquestes millores són, entre d'altres, la instal·lació d'estabilitzadors electrònics per optimitzar el consum de les lluminàries o la instal·lació de detectors de presència, moviment i fotolumínics als banys per l'apagada de l'enllumenat quan aquest no és necessari.

Pel que fa als sistemes de calefacció, s'instal·la un control digital mitjançant programador setmanal connectat a l'alarma de l'edifici.

Les millores al CEIP Vista Alegre estan en execució. Les actuacions previstes al CEIP Germanes Bertomeu començaran a les properes setmanes, tenen un pressupost de 190.837 euros i un termini d'execució de 10 mesos. La Junta de Govern va aprovar inicialment el 19 de febrer el projecte per a la reforma de la instal·lació elèctrica del CEIP La Llàntia, que tindrà també un termini d'execució de 10 mesos i el seu pressupost és de 220.538 euros.