Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica presenta les propostes turístiques per a l'estiu 2007

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica presenta les propostes turístiques per a l'estiu 2007

Mataró amplia enguany l'oferta d'activitats turístiques que es podran desenvolupar durant l'estiu. L'alcalde, Joan Antoni Baron, i la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, han presentat avui en roda de premsa les propostes i els serveis turístics previstos a la ciutat.

Potenciar l'oferta nàutica

A part de les activitats lúdiques, esportives i d'oci que es poden desenvolupar a les platges, amb nous serveis previstos com lloguer d'hamaques i un trenet per desplaçar-se pel litoral, una de les novetats d'enguany és la potenciació de l'oferta nàutica. Els operadors del sector nàutic de la ciutat ofereixen un ampli ventall d'activitats d'oci i lleure, gran part de les quals s'ha definit a partir de dinàmiques de treball amb l'IMPEM.

En concret, s'hi podran trobar activitats relacionades amb el submarinisme (batejos aquàtics, busseig a l'alguer de Mataró, cursos, monitoratge, etc.), la navegació (sortides en barca amb bany a alta mar, sortides per conèixer aus marines, una proposta nocturna per explicar contes tradicionals tot fent una passejada amb embarcació, una sortida en barca per veure els focs de Les Santes des del mar, lloguer d'embarcacions al Port de Mataró, cursos d'iniciació, etc.), la vela (batejos de vela, cursos, cursets infantils al Campus d'estiu amb entrenaments d'Optimist, sortides setmanals a les Illes Balears, etc.) i la pesca esportiva amb lloguer d'embarcacions.

D'altra banda, per cobrir l'horari d'oci diürn, Mataró ofereix també atractius culturals, com les rutes i visites guiades, i una àmplia oferta comercial i gastronòmica, aquesta última recollida recentment en una guia.

Rutes i visites guiades

Des del mes de juliol i fins el 7 de setembre es podrà fer una ruta o visita turística cada dia de la setmana per conèixer el patrimoni històric i cultural de la ciutat. Entre les novetats de la temporada, el servei de ruta audioguiada incorpora nous continguts i més accessibilitat horària per conèixer els interiors de la Casa Coll i Regàs , la Capella dels Dolors i el Clos Arqueològic de Torre Llauder.

Les rutes i visites organitzades per l'IMPEM i el Patronat Municipal de Cultura són les següents:

Rutes i visites sense necessitat de concertar dia

- Ruta audioguiada (cada dia, tot i que l'interior de la Casa Coll i Regàs, la Capella dels Dolors i la Vil·la Romana de Torre Llauder es limita a dies i horaris concrets)

- Visita guiada a Ca l'Arenas (dimarts a les 19 hores)

- Ruta Modernista a Mataró (dimecres a les 19 hores)

- Visita guiada al Clos Arqueològic de Torre Llauder (dijous a les 19 hores), i accés lliure a les instal·lacions amb recolzament d'informadors (diumenges de 17 a 20 hores)

- Visita guiada a la Basílica de Santa Maria i al Conjunt dels Dolors (divendres a les 19 hores)

- Ruta del Mar (dissabtes a les 19 hores).

Rutes i visites concertades

- Ruta Puig i Cadafalch Mataró-Argentona (primer i tercer cap de setmana de juliol i setembre)

- Visita guiada a la instal·lació solar fotovoltaica de la Biblioteca Pompeu Fabra (primer dijous de mes, excepte a l'agost)

Totes les rutes i visites organitzades per l'IMPEM i el PMC són gratuïtes, excepte la Ruta Puig i Cadafalch Mataró-Argentona, donat que cal contractar transport col·lectiu entre els dos municipis.

A part d'aquestes propostes, la Fundació Jaume Vilaseca fa visites guiades concertades al seu fons de maquinària tèxtil (passatge de Baldomer Vila, 9) tots els dies de la setmana, i sense necessitat de concertar la visita els dijous de 17 a 19 hores, excepte el mes d'agost. L'Escola Nàutica Maresme també organitza una visita guiada al Port de Mataró sota petició. D'altra banda, el Museu Arxiu de Santa Maria organitza el primer dissabte de cada mes, excepte a l'agost, una visita guiada al Conjunt dels Dolors i al Museu Arxiu, a les 18 hores.

Oci nocturn

A part de l'oferta vinculada als establiments de la ciutat, especialment als situats al front marítim, tindrà continuïtat el programa "Entrellunes", promogut per Actua i Comerç Mataró Centre, que comptarà amb activitats com els "Contes de lluna a l'espigó" i sessions nocturnes de tai-txí.

La ciutat també viurà enguany una nova edició del festival Mataró Cruïlla de Cultures, que tindrà lloc del 23 de juny al 28 de juliol i s'obrirà amb una festa a la platja. La Festa Major de les Santes, a finals de juliol, també inclou en el seu programa un ampli ventall d'activitats nocturnes.

Informació i senyalització turística

Pel que fa a la informació turística, com a novetats d'aquesta temporada destaquen l'obertura diària de l'Oficina permanent d'informació turística del Centre (planta baixa de l'Ajuntament), inclòs els dilluns quan l'any passat restava tancada. L'oficina obre de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores els dies laborables, tot i que al juliol i l'agost restarà oberta fins a les 20 hores. Els diumenges i festius l'horari és de 10 a 14 hores.

El punt d'informació turística de la platja, al passeig del Callao, ha avançat enguany la seva obertura respecte l'estiu passat: va obrir dissabte 12 de maig i restarà fins al 16 de setembre. Fins el 22 de juny, i entre el 3 i el 16 de setembre, obrirà els divendres a la tarda i els dissabtes i diumenges d'11 a 15 hores i també de 16.30 a 20 hores. Del 23 de juny al 2 de setembre funcionarà cada dia d'11 a 20 hores.

Com a novetat, hi haurà obert un nou punt d'informació a la recepció del Museu Arxiu de Santa Maria, que estarà operatiu els mesos de juliol i agost i obrirà de 18 a 20 hores, excepte del 22 al 29 de juliol i els dies festius.

Enguany, el punt d'informació al centre comercial Mataró Parc no tindrà atenció presencial, però oferirà tot el material informatiu els mesos de juliol i agost.

Pel que fa a la senyalització turística, s'actualitzaran els elements informatius de serveis a les platges instal·lats al front marítim. També es preveu col·locar 5 tòtems de 4 metres d'alçada, 1 d'ells de benvinguda a les platges, a l'avinguda d'Ernest Lluch, i 4 més senyalitzant cada platja. S'instal·laran també 14 senyalitzadors perquè els vianants puguin localitzar les platges i els diferents serveis i equipaments del front marítim.

Campanya de comunicació

L'oferta d'activitats s'ha concebut des de la perspectiva que el visitant pugui planificar-se de manera personalitzada com passar un dia complet a la ciutat. Per aquest motiu, la campanya de comunicació que es preveu posar en marxa a partir del mes de juny per donar a conèixer tota l'oferta portarà el lema "Troba el teu dia d'estiu a Mataró".

Suport a iniciatives turístiques

Per fomentar la generació d'activitat turística, l'IMPEM va convocar la línia anual de subvencions per a entitats i empreses dels sectors comerç i turístic. S'hi han presentat 6 sol·licituds del sector comerç i 5 del sector turisme, entre les quals es distribuiran 20.000 euros de subvenció per realitzar les activitats proposades. L'IMPEM, així com el Patronat Municipal de Cultura, també contribueix a l'organització del festival Mataró Cruïlla de Cultures 2007 que organitza Visual Sonora SCCL.