Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Observatori de la Solidaritat 2007 mostra el bon nivell solidari de Mataró

Escoltar

L'Observatori de la Solidaritat 2007 mostra el bon nivell solidari de Mataró

La Fundació Hospital va presentar ahir l'Observatori de la Solidaritat de Mataró, eina que mesura els resultats obtinguts sobre el grau d'assoliment dels compromisos signats en l'Agenda per la Solidaritat Local. Aquests primers resultats mostren que la major part de les entitats sociosanitàries de Mataró han acomplert els compromisos de manera satisfactòria.

La presentació va tenir lloc ahir dimecres, 28 de novembre, a les 19 h, a la sala d'actes de la Fundació Hospital (carrer Sant Pelegrí, 3, de Mataró). L'acte el va presidir Carme Esteban, consellera delegada de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Consum, i presidenta de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena i va comptar amb la presència d'Àngels Cantos, directora de la Fundació Hospital i d'Eduard Arderiu, sociòleg i coordinador tècnic del projecte.

L'Observatori de la Solidaritat de Mataró és un sistema innovador que pretén sistematitzar i actualitzar la informació existent sobre el nivell de solidaritat assolit mitjançant el desenvolupament dels objectius, de les línies d'actuació i dels plans d'acció concrets establerts en el procés participatiu de l'Agenda per la Solidaritat Local.

Mitjançant el coneixement de com, quan i on es produeixen actes solidaris a la ciutat de Mataró, l'Observatori per la Solidaritat es basa en un doble sistema d'informació: d'una banda, una memòria de les activitats solidàries del sector sociosanitari dins del context de l'Agenda de la Solidaritat i, de l'altra, d'un àmbit general amb indicadors del nivell de solidaritat del municipi.

En aquesta línia, l'Observatori de la Solidaritat ofereix dades sobre l'evolució de temes com les campanyes i actes públics realitzats, el recent nombre de persones voluntàries, el nombre de persones beneficiades del treball d'aquests voluntaris o el nombre de donacions de sang, joguines i d'aliments.

Tenint en compte que part dels compromisos que es van signar a l'Agenda per la Solidaritat Local s'han de complir a mig o llarg termini, de moment els resultats han estat positius, ja que la gran part d'aquests compromisos s'han acomplert.

Aquests resultats neixen, per tant, del compromís que les entitats sociosanitàries van assumir l'any passat mitjançant la signatura de l'Agenda per la Solidaritat Local, projecte impulsat per la Fundació Hospital, que pretén contribuir a la dinamització del teixit associatiu i potenciar accions solidàries en l'àmbit social i sociosanitari.