Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró és la primera ciutat que s'adhereix al nou sistema integrat d'emergències i seguretat de Catalunya

Escoltar

Mataró és la primera ciutat que s'adhereix al nou sistema integrat d'emergències i seguretat de Catalunya

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el secretari de Seguretat del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Delort, han signat avui un conveni de col·laboració perquè Mataró s'adhereixi a la xarxa Rescat de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya. Mataró és la primera ciutat de Catalunya que s'hi ha adherit.

Què és la xarxa Rescat?

Actualment, cada cos o col·lectiu utilitza el seu propi sistema de telecomunicacions, amb recursos i tecnologies diferents. Per tal de millorar el rendiment, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país destinats a les emergències i a la seguretat, la Generalitat ha creat la xarxa Rescat, una xarxa única que permet la coordinació entre els diferents efectius de tots els grups implicats en matèria de seguretat i emergències en les seves actuacions alhora que facilita la tasca de cada cos per separat i de manera conjunta.

Al tractar-se d'una mateixa xarxa física, amb un canal compartit, els terminals dels diferents col·lectius poden comunicar-se directament. A més té un menor cost i una major rendibilitat d'ús amb una tecnologia molt avançada, segura i amb un alt grau de cobertura i disponibilitat, permetent el posicionament geogràfic amb GPS.

Així, la xarxa Rescat és una xarxa de radiocomunicacions que aplega i substitueix els principals sistemes de comunicació existents actualment a Catalunya.

Aquest sistema permet transmetre tota mena d'informació (dades, so i imatges) i compartir-la. En aquests moments formen part de la xarxa Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a més de les policies locals i de protecció civil municipals que s'hi vagin adherint.

Per tal de fer efectiva la incorporació de Mataró a la xarxa Rescat, l'Ajuntament ha invertirà uns 180.000 €.