Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura el Parc de Mar

Escoltar

Mataró inaugura el Parc de Mar

Demà, dissabte 31 de març, està prevista la inauguració del Parc de Mar, una gran zona enjardinada situada al nou sector en desenvolupament del Rengle. Es tracta d'un nou espai verd on els ciutadans i ciutadanes podran gaudir de vistes sobre el mar mentre passegen pels recorreguts ondulants que conformen el parc.

Programa de la festa i transport públic gratuït

El programa d'actes de la inauguració és:

-18 h. Inauguració oficial, presidida per l'alcalde, Joan Antoni Baron

-A continuació. Actuació de dansa a càrrec de la companyia de dansa Trànsit, de Maria Rovira

-Des de les 17 h i durant tota la tarda. Exhibició de patinatge del Club Patinatge Artístici Mataró, ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Iluro, activitats infantils a càrrec d'Enlleura't i l'Olla de Grills, pujades en globus aerostàtic i passejos en patinet.

-19.30 h. Cantada d'havaneres a càrrec de Mestre d'Aixa.

Mataró Bus ha organitzat un servei especial i gratuït de transport públic des de les 16 hores per arribar al Parc de Mar amb motiu de la inauguració.

Descripció de la zona enjardinada

El Parc de Mar té 750 m de longitud per 50 d'ample i queda delimitat pel passeig de Marina, l'avinguda d'Ernest Lluch, la línia del ferrocarril i el passeig del Rengle. A més, està construït al costat de l'illa on s'està construint el parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró.

Les obres les promou l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), i el projecte l'ha elaborat l'oficina d'arquitectura Batlle i Roig. Han tingut un cost de 2.625.870,90 euros i han estat finançades pels propietaris del sector.

El parc ocupa un total de 37.500 m2de superfície urbanitzada. Està format per un conjunt de circumferències que trenquen el seu aspecte lineal, i que estan integrades per una successió d'elements rica i variada: arbres i plantes arbustives i aromàtiques de diferents espècies; pradera; pistes polivalents pavimentades; tres zones de jocs infantils per a diferents edats; duna-mirador, a la qual es pot pujar mitjançant unes escales; i amfiteatre, un espai per descansar o jugar.

Al costat mar, un camí pavimentat permet recórrer tot el parc passant al voltant dels cercles, de manera que es crea un trajecte sinuós i ple d'ondulacions, mai lineal, que desdibuixa la unidireccionalitat del parc. Els ciutadans també poden passejar pel centre del parc, que s'ha cobert de sauló, fent un recorregut més lliure però igualment serpentejant.

La separació entre el parc i la tanca del tren es resol amb un suau talús amb vegetació que evitarà l'impacte visual de les vies del ferrocarril. El nou espai compta amb nombrosos accessos, també en forma de cercle, des d'una vorera de 2 metres d'ample que s'ha creat al passeig de Marina. L'entrada al parc es produeix mitjançant rampes de formigó o escales per superar el petit desnivell que separa el parc del passeig.

A més, hi ha fonts d'aigua potable, bancs i papereres al llarg del parc. La il·luminació de l'espai es fa mitjançant 182 columnes de llum de diferents intensitats. També s'ha instal·lat una nova xarxa de clavegueram i reg.

L'escultura Ondulacions

Un dels trets distintius d'aquest nou espai verd és la instal·lació de l'escultura Ondulacions del mataroní Llucià González, que dota de simbolisme el parc. L'escultura se situa a la primera de les circumferències i, segons l'autor, representa el nou creixement de la ciutat.