Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró mostra els finalistes dels Premis Puig i Cadafalch d'arquitectura i de la Triennal d'Arquitectura del Maresme

Escoltar

Mataró mostra els finalistes dels Premis Puig i Cadafalch d'arquitectura i de la Triennal d'Arquitectura del Maresme

Demà divendres, 21 de setembre, s'inaugura al Museu de Mataró (El Carreró, 17-19) l'exposició de l'onzena edició dels Premis Puig i Cadafalch d'arquitectura i de la segona Triennal d'Arquitectura del Maresme. L'acte, que tindrà lloc a les 20.00 hores, estarà presidit per l'alcalde, Joan Antoni Baron. Aquesta exposició, que es podrà visitar fins al diumenge 21 d'octubre, mostrarà els projectes seleccionats i finalistes de cadascun dels dos certàmens.

Enguany és la segona vegada que aquests dos certàmens s'organitzen conjuntament i cada tres anys, pel Consell municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró i la seu del Maresme de la demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Les dues convocatòries tenen com a objectiu principal contribuir al coneixement, valoració i difusió de l'arquitectura de qualitat realitzada en l'entorn geogràfic més proper

L'exposició constarà de plafons on s'exposaran les principals característiques de les obres candidates als premis. En el disseny de la mostra ha col·laborat un equip de joves estudiants d'arquitectura del Maresme.

D'altra banda, com en convocatòries anteriors es publicarà un catàleg que recollirà els finalistes i guanyadors dels Premis Puig i Cadafalch i un altre de la Triennal d'Arquitectura del Maresme.

Selecció i votació popular

En el cas dels Premis Puig i Cadafalch, el Consell municipal del Patrimoni Arquitectònic ha fet una primera selecció i ha triat 13 obres finalistes a les diferents modalitats. Finalment, serà el jurat conjunt per als dos certàmens qui escollirà els guanyadors entre les obres finalistes.

El jurat té una representació paritària entre l'Ajuntament de Mataró i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, i compta també amb representants del Col·legi d'Aparelladors i del Foment de les Arts Decoratives, així com de professionals de reconegut prestigi. Pel que fa a la Triennal d'Arquitectura del Maresme, el jurat ha seleccionat un total de 38 obres que es presenten a les diferents categories.

D'altra banda, també es convida als ciutadans a participar en l'elecció dels premis Puig i Cadafalch d'opinió per a cada categoria, amb votacions presencials durant la mostra o mitjançant el web municipal. Les votacions es podran fer del 21 de setembre al 4 d'octubre.

Lliurament de guardons

El divendres 5 d'octubre, a les 20.00 hores, tindrà lloc a la sala d'actes de Can Palauet l'acte central dels certàmens, que està previst que presideixin l'alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de la demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes, Lluís Comeron. En el transcurs del mateix, l'arquitecte Alfons Soldevila oferirà la conferència "Arquitectura: màxims i mínims" i es donaran a conèixer els guanyadors de cadascun dels dos premis en les diferents modalitats.

El guardó dels premis Puig i Cadafalch és una peça d'acer tubular de secció quadrada dissenyada per Toni Manté amb motius ornamentals que fan referència a l'obra de Puig i Cadafalch. Aquesta peça es va triar fa tres anys com a imatge representativa del certamen. Els premiats de la Triennal d'Arquitectura del Maresme rebran un diploma.

Passejada pels Premis Puig i Cadafalch 2007

El diumenge 30 de setembre a les 10 del matí i fins aproximadament les 14.00 hores hi ha programat un recorregut per la ciutat, tot visitant les obres finalistes de l'onzena edició dels Premis Puig i Cadafalch de Mataró. El recorregut s'iniciarà a l'espai firal del nou Parc Central.

La visita estarà guiada per la cap de la Secció de Patrimoni Arquitectònic de l'Ajuntament de Mataró, Mariona Gallifa. La inscripció per participar a la passejada es gratuïta a través del contestador del telèfon de l'Associació de Veïns de Mataró Centre (93 790 61 51). La passejada acabarà amb una visita comentada a la mostra de finalistes.