Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa al II Congrés Europeu Ciutat Verda i presenta candidatura als premis X + Verd

Escoltar

Mataró participa al II Congrés Europeu Ciutat Verda i presenta candidatura als premis X + Verd

L'associació Per Més Verd (X+Verd) organitza, amb el suport, entre d'altres entitats, de la Fundació Territori i Paisatge de l'Obra Social de Caixa Catalunya, el Segon Congrés Europeu Ciutat Verda, una trobada interdisciplinar  que ha de posar sobre la taula la necessitat de tenir cura el nostre entorn més immediat, en el nostre propi benefici.

El congrés té lloc avui, dimarts 23, i dimecres 24 d'octubre a la sala d'Actes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Barcelona) i es complementa amb el lliurament dels Premis X + Verd, que tindran lloc aquesta nit a l'Hotel Eurostars Gran Marina del World Trade Center.

Els alcaldes de Mataró, Joan Antoni Baron; Reus, Lluís Miquel Pérez; i l'alcalde de Figueres, Santiago Vila Vicente, abordaran demà en una taula rodona el tema de la Ciutat Verda en la planificació estratègica municipal, responent a les preguntes dels assistents sobre el valor del paisatge i el verd urbà a les seves localitats i en l'àmbit català. La taula rodona se celebrarà demà, entre les 11.30 i les 13.30 hores, i serà introduïda pel Jaume Busquets, subdirector de Paisatge i Acció Territorial del Departament de Política Territorial de la Generalitat i per Pere Sala, coordinador Tècnic de l'Observatori del Paisatge de Catalunya.

Els Premis X+Verd (Per Més Verd) 2007 reconeixeran aquelles iniciatives de participació, informació, docents i educatives, obres executades i serveis de manteniment i sistemes de gestió que representin una barreja de bona idea, bona implementació i mereixin un model a exportar. En el mateix marc es busca difondre els mèrits en la promoció de X+Verd (Per Més Verd) d'una persona, una institució i una ciutat. Mataró ha presentat candidatura amb un projecte de gestió remota i eficient del reg municipal presentat en l'apartat Serveis de Manteniment i Sistemes de Gestió.