Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró posa en marxa mesures preventives davant la possibilitat d'un fort descens de les temperatures

Escoltar

Mataró posa en marxa mesures preventives davant la possibilitat d'un fort descens de les temperatures

L'Ajuntament ha endegat un seguit de mesures preventives davant les previsions d'un fort descens de les temperatures en les properes hores. La Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Neucat en fase d'alerta a 24 comarques, entre elles el Maresme, per la possibilitat de que a partir de les 13.00 hores d'avui es produeixin nevades a cotes superiors a 300 metres, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

En cas que les condicions meteorològiques ho requereixin, l'Ajuntament activarà el Pla de Protecció Civil.

El Servei de Manteniment va començar ahir a la nit a tirar sal als accessos i les vies principals de circulació de les tres urbanitzacions situades en cotes més altes (Can Vilardell, Les Sureres i La Cornisa). L'operació es repetirà aquesta nit per evitar la possible formació de gel a la calçada.

D'altra banda, ahir a la nit es va obrir l'alberg provisional per a persones sense sostre ubicat a la seu de Creu Roja. L'alberg, que està gestionat per Creu Roja dins el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament, s'obre a petició del Servei de Protecció Civil quan les temperatures baixen dels 0 graus o davant situacions meteorològiques adverses. Compta amb 12 places amb possibilitat d'ampliar el nombre de llits i funciona en horari de 22 a 8 hores.

Des del Servei de Protecció Civil es recomana a la població que es prenguin mesures per protegir-se del fred, especialment pel que fa a les persones d'edat avançada i els nens petits. Per part de l'Institut Municipal d'Educació també s'ha fet arribar un seguit de recomanacions genèriques als centres escolars.