Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró pren de nou mesures d'estalvi d'aigua amb motiu de l'escassetat de recursos hídrics en els embassaments catalans

Escoltar

Mataró pren de nou mesures d'estalvi d'aigua amb motiu de l'escassetat de recursos hídrics en els embassaments catalans

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha signat avui un decret per adoptar a la ciutat mesures d'estalvi d'aigua en relació amb l'escassetat de recursos hídrics provocada per la sequera a Catalunya. Les mesures adoptades per l'Ajuntament de Mataró estan en consonància amb el Decret de sequera 2007 aprovat per la Generalitat de Catalunya, i són similars a les que l'Ajuntament va decidir prendre al juny de 2005.

Les mesures a aplicar són les següents:

1. Respecte a l'abastament, els subministraments amb aforament als habitatges no ocupats seran donats de baixa si no es contracten amb comptador. El cabal màxim a subministrar amb aforament serà de 32 m3/trimestre i abonat. En els subministraments per aforaments domèstic, i amb més de 3 persones residents empadronades a l'habitatge, la quantitat subministrada serà fins un màxim de 111 litres per dia i persona.

2. El subministrament d'aigua amb camió cisterna per neteja de vials i clavegueram, així com per al reg, es farà exclusivament amb aigua de pou no potabilitzada, en els 7 punts de càrrega habilitats per la companyia Aigües de Mataró SA que es detallen a continuació:

- carrer de Manuel Carrasco i Formiguera / riera d'Argentona.

- Via d'Europa / ronda de Jacint Verdaguer

- riera de Cirera /carrer de Fídies

- passeig de la Marina /avinguda d'Ernest Lluch

- carretera de Mata/riera de Sant Simó, davant l'edifici de Fecsa-Endesa

- La Riera/carrer d'Onofre Arnau, a l'alçada del número 122

- carrer de Salvador Cruixent / plaça de Francesc Flos i Calcat

3. El reg de parcs i jardins, actualment connectats a la xarxa d'aigua potable, es reduirà al mínim indispensable, amb un límit màxim de 450 m3/ha/mes. Tant el Servei de Manteniment, com les empreses contractades per a la conservació de les zones verdes públiques, hauran de regular el reg per tal que s'efectuï en les hores nocturnes, només quan sigui necessari, i de manera que no es malmeti l'aigua.

4. Es limita els horaris de funcionament de fonts ornamentals i dutxes de la platja. Les fonts ornamentals funcionaran de 19 a 21 hores, i les dutxes de la platja de 8 a 20 hores.

5. Els responsables de la gestió d'equipaments municipals vetllaran per reduir-hi els consums d'aigua

Altres accions d'estalvi

A banda de les accions contemplades al decret d'Alcaldia, la societat municipal Aigües de Mataró, SA està duent a terme altres accions per fomentar l'estalvi d'aigua a la ciutat.

- La companyia està realitzant un estudi dels abonats amb més consum, tant domèstics com no domèstics, als quals informa prèviament, per tal de fomentar l'estalvi d'aigua.

- S'està realitzant un estudi de tots els abonats que disposin de piscina o reg privat, amb la mateixa intenció d'informació en l'estalvi d'aigua.

- Mitjançant la propera factura d'aigua, tots els abonats rebran informació sobre la situació d'excepcionalitat en què ens trobem, i sobre la necessitat de conscienciació perquè s'estalviï aigua.