Mataró pren de nou mesures d'estalvi d'aigua amb motiu de l'escassetat de recursos hídrics en els embassaments catalans

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha signat avui un decret per adoptar a la ciutat mesures d'estalvi d'aigua en relació amb l'escassetat de recursos hídrics provocada per la sequera a Catalunya. Les mesures adoptades per l'Ajuntament de Mataró estan en consonància amb el Decret de sequera 2007 aprovat per la Generalitat de Catalunya, i són similars a les que l'Ajuntament va decidir prendre al juny de 2005.

Les mesures a aplicar són les següents:

1. Respecte a l'abastament, els subministraments amb aforament als habitatges no ocupats seran donats de baixa si no es contracten amb comptador. El cabal màxim a subministrar amb aforament serà de 32 m3/trimestre i abonat. En els subministraments per aforaments domèstic, i amb més de 3 persones residents empadronades a l'habitatge, la quantitat subministrada serà fins un màxim de 111 litres per dia i persona.

2. El subministrament d'aigua amb camió cisterna per neteja de vials i clavegueram, així com per al reg, es farà exclusivament amb aigua de pou no potabilitzada, en els 7 punts de càrrega habilitats per la companyia Aigües de Mataró SA que es detallen a continuació:

- carrer de Manuel Carrasco i Formiguera / riera d'Argentona.

- Via d'Europa / ronda de Jacint Verdaguer

- riera de Cirera /carrer de Fídies

- passeig de la Marina /avinguda d'Ernest Lluch

- carretera de Mata/riera de Sant Simó, davant l'edifici de Fecsa-Endesa

- La Riera/carrer d'Onofre Arnau, a l'alçada del número 122

- carrer de Salvador Cruixent / plaça de Francesc Flos i Calcat

3. El reg de parcs i jardins, actualment connectats a la xarxa d'aigua potable, es reduirà al mínim indispensable, amb un límit màxim de 450 m3/ha/mes. Tant el Servei de Manteniment, com les empreses contractades per a la conservació de les zones verdes públiques, hauran de regular el reg per tal que s'efectuï en les hores nocturnes, només quan sigui necessari, i de manera que no es malmeti l'aigua.

4. Es limita els horaris de funcionament de fonts ornamentals i dutxes de la platja. Les fonts ornamentals funcionaran de 19 a 21 hores, i les dutxes de la platja de 8 a 20 hores.

5. Els responsables de la gestió d'equipaments municipals vetllaran per reduir-hi els consums d'aigua

Altres accions d'estalvi

A banda de les accions contemplades al decret d'Alcaldia, la societat municipal Aigües de Mataró, SA està duent a terme altres accions per fomentar l'estalvi d'aigua a la ciutat.

- La companyia està realitzant un estudi dels abonats amb més consum, tant domèstics com no domèstics, als quals informa prèviament, per tal de fomentar l'estalvi d'aigua.

- S'està realitzant un estudi de tots els abonats que disposin de piscina o reg privat, amb la mateixa intenció d'informació en l'estalvi d'aigua.

- Mitjançant la propera factura d'aigua, tots els abonats rebran informació sobre la situació d'excepcionalitat en què ens trobem, i sobre la necessitat de conscienciació perquè s'estalviï aigua.