Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró promou la participació de les dones en la vida local

Escoltar

Mataró promou la participació de les dones en la vida local

Demà dimarts, 23 de gener, tindrà lloc el primer espai de trobada del projecte de participació de les dones en el municipi de Mataró. La trobada té per objectiu ser una sessió de debat i reflexió de les necessitats al municipi des d'una perspectiva de gènere. La primera sessió es farà de 10 a 12 h a la Sala de Pintures de Can Palauet (carrer d'en Palau, 32-34) i està organitzada pel Servei de Dona de l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

El projecte de participació de les dones en un municipi o barri és una iniciativa de l'Institut Català de les Dones amb qui el passat setembre l'Ajuntament de Mataró va signar un conveni per desenvolupar-lo a la ciutat. El projecte pretén avançar en la participació social i política de les dones i introduir la perspectiva de gènere en totes les polítiques que es fan a la ciutat. La coordinació del projecte va a càrrec de tècniques de diferents àrees de l'Ajuntament i de la Fundació Maria Aurèlia Capmany.

L'objectiu és dissenyar una experiència participativa amb dones dels diferents entorns de Mataró per tal d'estimular la seva participació en la vida social i política del municipi, impulsar la seva integració i incidència en les polítiques municipals i promoure l'associacionisme, a partir de l'anàlisi i la identificació de la realitat.

Així, s'han programat 4 sessions de treball amb diferents temàtiques a la Sala de Pintures de Can Palauet:

. Dimarts 23 de gener de 10 a 12 h
"Jo, la feina, la família" A Mataró... pots compaginar els teus horaris amb els dels serveis?

. Dijous 25 de gener de 19 a 21 h
"Dona i serveis" Coneixes tots els serveis de Mataró?

. Dimarts 30 de gener de 10 a 12 h
"Dona i feina" Quines dificultats has tingut a l'hora de trobar feina?

. Dijous 25 de gener de 19 a 21 h
"Dona i ciutat" Com et mous per Mataró per fer les teves activitats de feina i del dia a dia?

Les sessions de treball estan obertes a totes les dones de la ciutat que hi vulguin participar. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon d'atenció ciutadana 010, a la web de l'Ajuntament www.mataro.cat / www.e-consensus o a través de l'adreça electrònica dona@ajmataro.cat.

Aquestes taules de treball han de permetre determinar els aspectes positius i negatius, i detectar les necessitats i fer les propostes d'actuació que es considerin necessàries amb la participació de dones de perfils heterogenis: dones treballadores, mestresses de casa, joves, dones nouvingudes, amb discapacitats, jubilades, professionals, empresàries... La dinàmica de treballa ha de permetre la reflexió, la proposta, l'autoafirmació i la síntesi sobre com les dones experimenten, desitgen, es mouen en cada una de les temàtiques de treball decidides.

Al final hi haurà una trobada amb totes les dones on s'exposaran els resultats i conclusions de cada sessió de treball, s'elaboraran les conclusions de tot el procés participatiu i les línies de treball futures a desenvolupar en una segona fase del projecte. Està previst també que es faci una trobada amb tots els municipis que han implantat el projecte.