Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró reclama el restabliment de la línia de tren directa amb l'aeroport del Prat

Escoltar

Mataró reclama el restabliment de la línia de tren directa amb l'aeroport del Prat

El Ple municipal va aprovar dijous passat, 13 de setembre, una resolució presentada pel grup municipal de CiU per exigir el restabliment de la línia directa de ferrocarril que unia Mataró amb l'Aeroport de Barcelona. La proposta es va aprovar per unanimitat de tots els grups amb representació a l'Ajuntament. El text íntegre de la mateixa és el següent:

"Les alteracions del servei ferroviari generades per les obres d'entrada del tren de gran velocitat a la ciutat de Barcelona van comportar, entre d'altres, la supressió fa gairebé dos anys, de la línia de tren entre Mataró i l'Aeroport de Barcelona.

Hores d'ara ningú garanteix que aquesta línia, molt important tan per l'ús dels mataronins com per a la promoció de la ciutat, es restableixi. Contràriament, tot fa pensar que Mataró haurà perdut permanentment la seva connexió amb un dels aeroports més importants de l'Estat.

Situació que s'afegeix als greus problemes d'aglomeracions i de baixa qualitat del servei a Catalunya que estem patint ens els dos darrers anys, fets que han comportat que molts usuaris hagin optat per utilitzar altres mitjans de comunicació en detriment del transport públic.

En conseqüència, el Grup Municipal de CiU proposa al Ple l'adopció del següent,

ACORD:

Primer.- L'alcalde de la ciutat es dirigirà a totes les autoritats competents en temes d'infrastructures i comunicacions per exigir que es restableixi, tan aviat com sigui possible, la línia directa de ferrocarril que unia Mataró amb l'Aeroport de Barcelona.

Segon.- Enviar còpia d'aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, al Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris presents al Parlament de Catalunya, a la Ministra de Foment, als grups parlamentaris presents al Congrés dels Diputats i al Senat i a la presidència de RENFE".