Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 85.000 mataronins podran exercir el seu dret a vot en les Eleccions municipals 2007

Escoltar

Més de 85.000 mataronins podran exercir el seu dret a vot en les Eleccions municipals 2007

El proper diumenge, 27 de maig, es celebraran les Eleccions municipals 2007, en les quals els mataronins amb dret de vot podran escollir els 27 regidors que formen l'Ajuntament de Mataró. A la ciutat estan convocades a les urnes 85.090 persones, segons el cens electoral, de les 118.891 que formen el padró municipal (segons dades d'1 de gener de 2006).

Del total d'electors, 339 són ciutadans comunitaris i 84.751 tenen nacionalitat espanyola. Un total de 571 són joves podran exercir el seu dret a vot per primera vegada.

En total hi haurà 136 meses distribuïdes pels diferents col·legis electorals, que estan agrupades en 6 districtes electorals, 75 seccions i 48 locals. No hi ha cap canvi d'ubicació respecte els darrers comicis, tot i que el col·legi electoral "Nova seu AAVV de Cerdanyola" passa a denominar-se "Equipament cívic de Cerdanyola".

Els electors podran escollir entre les 11 candidatures que es presenten als comicis:

-Partit dels Socialistes de Catalunya-Progrés Municipal (PSC-PM)

-Convergència i Unió (CiU)

-Partit Popular (PP)

-Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa Entesa pel Progés Municipal (ICV-EUiA-EPM)

-Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (Esquerra-AM)

-Alternativa Vecinal de Mataró (AVdM)

-Candidatura d'Unitat Popular (CUP)

-Esquerra Unitària

-Ciutadans, Partido de la Ciutadania (C's)

-Partit Republicà Català (RC)

-Plataforma per Catalunya (PxC)

Servei d'acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda

Com en anteriors comicis, la Creu Roja i l'Ajuntament ofereixen un servei d'acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot.

Els interessats han de trucar al telèfon d'atenció ciutadana 010 abans de divendres 25 de maig a les 20 hores per sol·licitar aquest servei. El trasllat per part de Creu Roja es realitzarà en ambulància o en transport adaptat.

Dispositiu especial d'informació als ciutadans

L'Ajuntament ha dissenyat un dispositiu especial d'informació als ciutadans durant la jornada electoral, que té els següents eixos:

  • Servei d'informació del cens electoral a l'Ajuntament i als Centre Cívics.

L'Oficina d'Atenció Ciutadana de la Riera, 48 i les de Rocafonda i Cerdanyola, situades als respectius centres cívics, el Centre Cívic de Pla d'en Boet i l'Equipament cívic de Cerdanyola romandran oberts entre les 8 i les 20 hores amb l'objectiu d'atendre presencialment qualsevol ciutadà que desitgi realitzar consultes sobre on es troba situat el seu col·legi electoral. Hi haurà informadors, que portaran targetes d'identificació amb el logo de l'Ajuntament, per atendre les consultes que realitzin els ciutadans. També estaran oberts excepcionalment al públic els Centres Cívics de Molins i de Cirera, amb el següent horari: de 9 a 14 i de 16 a 20 hores. Per altra banda, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d'atenció ciutadana 010 i al web municipal.

  • Informació sobre la jornada electoral i l'escrutini a l'Ajuntament.

Els ciutadans podran fer un seguiment de la jornada electoral a través de diferents sistemes d'informació instal·lats al vestíbul de l'Ajuntament (La Riera, 48):

-Pantalla de dades sobre participació i escrutini. Es publicaran les dades estimades de participació calculades a partir d'una mostra de 28 meses electorals i recollides a les 14 i a les 18 hores. Un cop tancats els col·legis electorals i segons avanci l'escrutini començaran a publicar-se en aquesta pantalla els primers resultats dels comicis. Els resultats s'aniran actualitzant sistemàticament, a mesura que vagin arribant les dades dels diferents recomptes de vots. S'oferiran els resultats generals de la ciutat, els resultats per barris i, finalment, la composició del consistori segons els vots obtinguts per cada una de les candidatures.

-Pantalla de televisió. Emetrà imatges de diferents informatius de televisió que realitzen una programació especial amb motiu de les eleccions municipals, especialment TV de Mataró, que té previst emetre un programa específic sobre els comicis a Mataró i a la resta de poblacions del Maresme.

-Plafons informatius. Una petita exposició amb infografia recollirà una retrospectiva dels resultats a Mataró de les diverses eleccions municipals celebrades des del 1979.

  • Seguiment on-line de les eleccions a través del web municipal.

L'Ajuntament ha creat un espai web especial sobre les Eleccions municipals 2007, accessible a través del banner principal del web municipal o directament des de l'adreça http://www.mataro.cat/campanyes/eleccions07/jornada/principal.jsp. Aquest espai web està estructurat en els següents apartats: presentació, cens electoral (des d'on es poden fer consultes), vot per correu, servei d'acompanyament per anar a votar, candidatures, (on hi ha els noms dels integrants de les 11 candidatures), participació estimada, resultat de la jornada (en servei a partir de diumenge) i memòries de convocatòries anteriors. D'aquesta manera, qualsevol persona podrà conèixer de primera mà, a través d'Internet, els resultats de participació estimada a les 14 i a les 18 hores i els resultats electorals a mesura que es va realitzant el recompte de vots. S'oferiran els resultats generals de la ciutat, els resultats per barris i la composició del consistori. Un cop finalitzat l'escrutini, es penjarà a la xarxa el dossier general amb els resultats provisionals i totes les estadístiques generades a Mataró, que quedaran pendents de confirmació per la Junta Electoral. Aquest dossier estarà disponible en format PDF i serà possible imprimir-lo.