Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prohabitatge Mataró finalitza la rehabilitació de les zones comunitàries de l'edifici d'habitatges de Pascual Madoz

Escoltar

Prohabitatge Mataró finalitza la rehabilitació de les zones comunitàries de l'edifici d'habitatges de Pascual Madoz

L'entitat municipal Prohabitatge Mataró, SA s'ha encarregat de la rehabilitació dels espais comuns d'un edifici de 38 habitatges municipals situat al carrer de Pascual Madoz, 28-30.

Les obres de rehabilitació s'han dut a terme a diferents espais de l'edifici com el terrat, els patis de llums, el vestíbul o els ascensors. A més, també han comprès la renovació de la instal·lació general d'aigua.

L'empresa encarregada de les obres de rehabilitació ha estat Construcciones Escudero SCP. Les obres, que van començar el desembre de 2006, han suposat una inversió per a Prohabitatge Mataró i l'Ajuntament de Mataró de 362.638,34 euros IVA inclòs.

Descripció de la rehabilitació

Pel que fa al terrat, la rehabilitació ha incidit especialment en alliberar-lo d'elements que no s'utilitzaven i en garantir la seguretat d'aquest espai comú, ja que els veïns en fan ús diàriament.

Així, s'han retirat els conductes i dipòsits d'aigua, ja que l'edifici compta actualment amb instal·lació d'aigua directa. Els coronaments de pedra malmesos del terrat s'han substituït per uns de nous, i s'ha col·locat una nova barana metàl·lica a tot el perímetre de l'edifici, ja que la que hi havia anteriorment era molt baixa. També s'han reforçat les claraboies de vidre i s'han renovat els estenedors.

Als patis de llum, les obres han comprés la retirada dels coberts dels celoberts i la col·locació d'un nou paviment amb tela asfàltica i de material aïllant a les façanes, que s'han pintat de nou.

En quant a la resta de zones comunitàries de l'edifici, s'han suprimit les barreres arquitectòniques existents mitjançant l'habilitació de l'accés a l'immoble amb una rampa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. D'altra banda, s'han pintat les escales i el vestíbul, que també s'ha equipat amb noves bústies, papereres, senyalització, etc.; i s'ha renovat interiorment les cabines dels ascensors.

També s'han renovat tot el sistema d'il·luminació de les escales i el vestíbul.

Borses d'habitatge

Prohabitatge Mataró és l'encarregada de la gestió i del manteniment general de 15 dels 38 habitatges de l'edifici, tots ells municipals.

Després que molts dels pisos haguessin quedat lliures, l'Ajuntament de Mataró va cedir en usdefruit a l'entitat municipal 15 habitatges per destinar-los al lloguer. D'aquests habitatges, 15 s'han destinat principalment a les borses de lloguer i a la reubicació d'afectats per planejaments urbanístics.

Prohabitatge Mataró ja s'havia encarregat de rehabilitar l'any 2005 l'interior dels 15 habitatges que gestiona.