Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA comença les obres d'adequació de la seu de l'Agrupació Científico-Excursionista

Escoltar

PUMSA comença les obres d'adequació de la seu de l'Agrupació Científico-Excursionista

L'entitat municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha iniciat aquest mes de desembre les obres de condicionament interior del nou local de l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (ACE), que s'ubica a la Baixada de les Escaletes, 5. La intervenció garanteix la preservació de les restes arqueològiques existents al soterrani del local.


El local, propietat de PUMSA i gestionat per Prohabitatge Mataró, forma part d'un edifici amb habitatges la construcció del qual va promoure l'empresa municipal d'urbanisme. La futura seu de l'agrupació excursionista es distribueix en una planta baixa de 47 m2i una planta soterrani d'uns 182,5 m2que es comuniquen mitjançant una escala i un ascensor adaptat.

La planta baixa acollirà la recepció i la secretaria, mentre que a la planta soterrani hi haurà una sala de conferències, biblioteca, arxiu, magatzem i una àmplia sala per a la trobada d'associats que comptarà amb servei de bar i uns lavabos.

L'accés al local es fa des del passatge que va fins a la plaça de Can Xammar.

Obres a l'interior

Les obres de condicionament es faran exclusivament a l'interior de local, i consisteixen en la creació de les divisions internes per definir les diferents dependències del local. A més, també es farà el revestiment de les parets, es pavimentarà el terra, es col·locarà la fusteria interior (portes, finestres, etc.) i s'instal·larà l'ascensor que comunica les dues plantes. Aquestes feines les realitzarà Construcciones Escudero, SCP.

La intervenció es completarà amb la realització de les instal·lacions elèctriques, de climatització, de telecomunicacions i d'aigua de tot el local, que durà a terme l'empresa Instalaralgent.

Termini i pressupost

Està previst que les obres d'adequació de la futura seu de l'ACE finalitzin el febrer de 2008. El pressupost necessari per a realitzar-les és de 131.029 €, IVA no inclòs.

Cessió del local

PUMSA i l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró van signar un conveni el passat mes de maig segons el qual, l'empresa municipal cedeix el local de la seva propietat a l'associació cultural en règim de lloguer a preu assequible per un període no inferior a 30 anys.

Conservació de les restes arqueològiques

PUMSA va promoure la construcció de l'edifici d'habitatges de la Baixada de les Escaletes, 5, que va finalitzar el novembre de 2006. Durant les obres, a la planta soterrani es va trobar part de la muralla del segle XVI, que va ser restaurada per PUMSA, i restes de contraforts que s'han preservat en el subsòl.

Les obres de condicionament interior garanteixen la preservació d'aquestes restes de l'antiguitat. A més, el conveni signat entre PUMSA i l'ACE estableix que l'empresa municipal i l'Ajuntament de Mataró podran exigir a l'Agrupació Científico-Excursionista l'adopció d'un acord per tal que aquestes restes de l'antiguitat puguin ser visitades pels ciutadans durant unes determinades hores al dia, a la setmana o a l'any.