Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA encarrega el desenvolupament de l'illa de Lepant-Churruca a l'arquitecte Josep Llinàs

Escoltar

PUMSA encarrega el desenvolupament de l'illa de Lepant-Churruca a l'arquitecte Josep Llinàs

La trajectòria professional de l'arquitecte Josep Llinàs i Carmona i la seva experiència en la creació d'edificis molt diversos, ha servit perquè el Consell d'Administració de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), celebrat el passat 27 de novembre, l'encarregui el desenvolupament de la UA-83 Lepant-Churruca.

Els treballs que es duran a terme en aquest sector són complexos i tindran una gran incidència a Mataró. És per aquest motiu que PUMSA ha optat per adjudicar el projecte a un arquitecte amb una àmplia i positiva experiència en aquest tipus d'obres.

El passat 8 de novembre, el Ple municipal va aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Municipal que afecta el sector discontinu Lepant-Churruca/El Rengle.

El treball de l'arquitecte Josep Llinàs i Carmona es centrarà en un d'aquests àmbits: el de Lepant-Churruca. En concret, Llinàs redactarà el projecte bàsic dels edificis d'habitatges i aparcament que es construiran a l'àmbit, així com l'avantprojecte de la Fàbrica Arenas Fàbregas del Paper, que es destinarà a un equipament escolar.

El pressupost d'adjudicació per a la realització d'aquests projectes és de més de 300.000 euros.

Trajectòria professional

L'arquitecte Josep Llinàs i Carmona ha treballat en projectes de molt diverses característiques i ha dissenyat edificis de tot tipus. Entre les seves obres destaquen els ajuntaments de Vila-seca i Viladecans, la biblioteca de l'Escola d'Enginyers de Camins de Barcelona, l'aulari "Tomás y Valiente" de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, el Centre d'Atenció Primària de Ripollet, la Biblioteca central de Terrassa, la Biblioteca municipal de Vila-seca o la Torre del Far de Torredembarra, a més de diversos edificis d'habitatges, centres culturals o cellers, entre d'altres.

La seva obra l'ha fet guanyador de diversos guardons com els premis FAD (anys 1977, 1996, i 2006); el Premi Ciutat de Barcelona (anys 1995, 1998, 2001 i 2003); o el Premi Dècada 1995-2005.

Llinàs ha exercit la docència des de 1970 a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, i a l'Escola d'Arquitectura Ramon Llull de Barcelona. A més, ha estat professor convidat a les escoles d'arquitectura de Pamplona, Almeria, Màlaga, Mallorca, Santander, Lausanne, Bogotà, Lisboa, Viena o París.

Designat membre del jurat en múltiples concursos, també ha realitzat conferències, publicat llibres i articles i ha estat comissari d'exposicions d'arquitectura nacional i internacional mitjançant el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.

Àmbit Lepant-Churruca

L'àmbit Lepant-Curruca està comprés entre els carrers de Lepant, de Cosme Churruca, de Federico Carlo Gravina i el Camí Ral, i ocupa una superfície de 10.024 m2.

En aquest sector d'actuació es preveu la recuperació de la nau principal de la Fàbrica Arenas Fàbregas del Paper, que es destinarà a equipament públic per a la implantació d'una escola de primària de 5.985 m2; i de la xemeneia de vapor del complex. Aquests elements estan protegits pel Pla especial del Catàleg del patrimoni arquitectònic de Mataró.

D'altra banda, a l'àmbit Lepant-Churruca es construiran 30 habitatges de protecció pública i 15 de règim concertat, els baixos dels quals es destinaran a locals comercials i a equipaments municipals. Aquests edificis d'habitatges es distribuiran en blocs lineals situats en angle recte respecte el carrer Churruca, ordenació que recordarà l'antic teixit industrial.

Al subsòl d'aquest àmbit es preveu construir un aparcament que respectarà els elements catalogats i que ampliarà l'oferta d'estacionament del centre de la ciutat.