Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró entra a formar part de l'Associació Internacional de Parcs Tecnològics

Escoltar

TecnoCampusMataró entra a formar part de l'Associació Internacional de Parcs Tecnològics

TecnoCampusMataró, el parc tecnològic i de la innovació de Mataró, acaba d'entrar a formar part com a membre afiliat de la International Association of Science Parks (IASP), associació internacional sense ànim de lucre que aglutina els principals parcs científics i tecnològics d'arreu del món. Això permetrà a TecnoCampusMataró (TCM) guanyar presència a nivell internacional i compartir experiències amb altres entitats del sector.

L'acceptació per part del Consell Executiu de l'IASP de la candidatura de TCM, suposa el reconeixement del seu projecte de parc tecnològic, que es va començar a construir el passat 23 de febrer, i que vol esdevenir un espai de referència per als emprenedors i els innovadors de tot Catalunya, ja que permetrà la instal·lació de 75 empreses de base tecnològica, la generació de més de 20 noves empreses cada any i la creació o consolidació de 2.000 llocs de treball.

Conferència a Barcelona

Entre el 2 i 4 de juliol, la IASP organitza a Barcelona la XXIV Conferència Mundial de Parcs Tecnològics i Científics sota el títol "Feines creatives i empreses creatives. Factors clau per al creixement i la competitivitat". Durant tres dies, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona acollirà xerrades i taules rodones que impartiran personalitats d'empreses i entitats d'arreu del món relacionades amb la tecnologia i la innovació.

La major associació

La International Association of Science Parks té la seva seu central a Màlaga, al Parc Tecnològic d'Andalusia, i compta amb una sucursal a Pequín. En formen part 343 membres procedents de 71 països diferents, que aglutinen unes 110.000 empreses a les seves instal·lacions.

L'associació agrupa parcs científics i tecnològics, però també incubadores d'empreses innovadores, universitats, agències regionals i locals de desenvolupament, consultors i experts en transferència de tecnologia i coneixement, polítiques d'innovació i desenvolupament regional.