Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró i la Fundació Hospital presenten els premis Tec-in dependent

Escoltar

TecnoCampusMataró i la Fundació Hospital presenten els premis Tec-in dependent

La presidenta de TecnoCampusMataró (TCM), Pilar González-Agàpito, el president de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Oriol Batista, i el representant de la Fundación Vodafone España, Javier del Arco, presenten demà dia 17 d'abril els premis Tec-in dependent en el marc de la jornada sobre tecnologia i discapacitats que se celebra a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt).

L'objectiu de Tec-in dependent és guardonar aquells projectes de noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física, psíquica o intel·lectual.

Els premis, que es presenten demà a les 17 h a l'EUPMt (Av. de Josep Puig i Cadafalch, 101-111), els convoca la Fundació Tecnocampus, juntament amb la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró i amb el patrocini de la Fundación Vodafone España.

Bases dels premis

Els projectes es poden presentar fins a l'1 d'octubre del 2007 a la Fundació Tecnocampus (Av. de Josep Puig i Cadafalch, 101-111), i s'hi destina una dotació econòmica de 9.000 euros a més de la oportunitat de realitzar el testeig i les proves pilot del projecte a la ciutat de Mataró.

Els treballs hauran de centrar-se en aspectes de relleu per a la millora de la qualitat de vida dels col·lectius socials amb dependència, en els següents àmbits: ajudes tècniques; informàtica, telecomunicacions i societat de la informació; transport i senyalització; prevenció, protecció i manteniment personal; tasques domèstiques, habitatge i domòtica; i espais públics urbanitzats, infrastructures i edificació.

La valoració dels projectes tindrà en compte diversos conceptes com el grau d'innovació de la idea, les millores tecnològiques que introdueixi, el potencial de negoci, la viabilitat tècnica, econòmica i financera del projecte, o l'estètica del producte, entre d'altres criteris.

El jurat que avaluarà les propostes que es presentin als premis Tec-in dependent estarà format per experts en l'àmbit de les TIC i les dependències, i seran designats per les entitats convocants i patrocinadores. Aquest jurat farà una primera selecció dels projectes finalistes i, el dia 8 de novembre del 2007, es donarà a conèixer el projecte guanyador, coincidint amb el Dia Mundial de la Usabilitat, en el que es pretén sensibilitzar al públic en general sobre la importància del factor humà en el desenvolupament tecnològic mitjançant actes, conferències, trobades "on-line" i manifests.

Tant les bases dels premis com tota la informació relativa a la seva resolució es podrà consultar al web de TCM  i de la Fundació Hospital Sant Jaume i Sant Magdalena.

Jornada sobre tecnologia i discapacitats

La presentació dels premis Tec-in dependent tindrà lloc durant la jornada sobre tecnologia i discapacitats que se celebra demà dia 17 d'abril a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, i que també organitza TecnoCampusMataró juntament amb el Departament de Telecomunicacions i Arquitectura de Computadors de l'escola universitària.

Amb aquesta jornada, es pretén donar a conèixer a les persones amb discapacitat les possibilitats que els poden oferir les tecnologies per millorar la seva vida i per afavorir la seva integració, tot aportant-los un major grau d'autonomia.

L'acte serà moderat per l'actor Joan Pera, i inclou ponències de destacats representants de la Fundación Vodafone España, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Exposició Internacional de Saragossa 2008, la Fundació Maresme o l'Associació de Minusvàlids de Barcelona (AMIBA).