Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró i ONO col·laboraran en la creació d'un centre de serveis de telecomunicacions a Mataró

Escoltar

TecnoCampusMataró i ONO col·laboraran en la creació d'un centre de serveis de telecomunicacions a Mataró

La presidenta de la Fundació Tecnocampus, Pilar González-Agàpito i el president d'ONO Catalunya, Jorge Planas Campos han signat avui un conveni per col·laborar en la creació i explotació del "Centre de Competència de Serveis de Telecomunicacions per a Ciutats" que s'instal·larà en el futur parc tecnològic TecnoCampusMataró i que s'ubicarà de forma provisional a l'edifici TecnoCampus v 1.0 a Vallveric.

Els eixos estratègics en què treballarà aquest centre són:

  • la recerca i experimentació en nous serveis i productes de telecomunicacions per a la ciutadania en l'àmbit de Mataró.
  • La realització d'estudis de segmentació amb usuaris sobre nous productes .
  • La definició de noves proves pilot al municipi per a la seva posterior posada en marxa.

Per dur a terme aquestes iniciatives el "Centre de Competència de Serveis de Telecomunicacions per a Ciutats" preveu comptar amb:

  • la creació d'una oficina de projectes avançats al mateix parc tecnològic.
  • La definició i execució de projectes en comú entre ONO i TecnoCampusMataró.
  • La presentació de projectes a diferents organismes autonòmics, estatals i d'àmbit europeu per obtenir-ne finançament.


300.000 € en aportacions econòmiques i en espècie

Per al desenvolupament d'aquests projectes, ONO contribuirà durant els cinc anys de vigència del conveni amb un màxim de 300.000 € . ONO farà una aportació econòmica per valor de 30.000 € el primer i segon anys contractuals respectivament. La resta d'aportacions, fins a un màxim de 240.000 €, es podrà fer en espècie i segons la valoració econòmica de la participació d'ONO en els projectes que es duguin a terme durant els tres anys següents. Aquests projectes es definiran de forma anual en un pla de treball elaborat conjuntament. Per la seva banda la Fundació Tecnocampus oferirà a ONO la condició de proveïdor preferent de serveis de telecomunicacions per a les empreses i organismes públics que s'instal·lin al futur parc tecnològic i temporalment a Vallveric.

Impulsar la Societat del Coneixement

La Fundació Tecnocampus és l'encarregada de gestionar els continguts del futur parc tecnològic TecnoCampusMataró i d'impulsar i promoure l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit empresarial, universitari i ciutadà a través dels diferents tipus d'iniciatives que ve desenvolupant des del 2001: organització de tallers gratuïts per evitar la fractura digital, promoció d'acords, convenis i intercanvis amb empreses i institucions del sector, suport als emprenedors a través dels premis i de la incubadora d'empreses de base tecnològica, i observació, participació i incentivació del debat sobre les TIC a la ciutat, etc.


L'empresa ONO ofereix serveis integrats de telefonia, televisió i Internet de banda ampla per a particulars i empreses i compta amb una xarxa pròpia de fibra òptica d'última generació de 45.000 quilòmetres. L'any 2004 va adjudicar-se el concurs públic per a proveir l'Ajuntament de Mataró i els seus organismes autònoms dels serveis de comunicació de veu i dades.