Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres noves places al nomenclàtor municipal

Escoltar

Tres noves places al nomenclàtor municipal

El nomenclàtor municipal ha incorporat el nom de tres noves places. Així ho va determinar el Ple d'ahir dijous que va aprovar la proposta de la Comissió Municipal del Nomenclàtor de la Ciutat de Mataró

Els noms incorporats són els següents:

. Plaça de Josep Moragues: situada entre els carrers d'Antoni Puigblanch i de Pasqual Madoz.

Josep Moragues va néixer a Sant Hilari Sacalm (1669-1715). Va ser defensor de la causa austriacista i va jugar un paper molt important en el desenvolupament de la Guerra de Successió. El 1709 el van ascendir a general. Després que Barcelona es rendís a les tropes borbòniques l'11 de setembre de 1714, el general Moragues va ser detingut, jutjat sumàriament, torturat i condemnat a mort. El van executar a garrot i tot seguit el seu cos va ser esquarterat. La defensa que Moragues va fer arreu del país durant la guerra i la seva fi li han atorgat una aurèola d'heroi i màrtir.

. Plaça de Cristina Kaufmann: aquesta zona verda està situada als entorns del nou Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca, al carrer de Terrassa, cantonada amb l'avinguda del Velòdrom.

Cristina Kaufmann va néixer a Baden (Suïssa) el 1939 i va morir a Mataró el 2006. El 1965 va entrar a la comunitat de carmelites descalces de Mataró. Al llarg de la seva vida va ser convidada a impartir conferències i a participar en congressos a nivell català, estatal, europeu i americà. També va publicar llibres com "El rostro femenino de Dios" o "El amor tiene nombre". A nivell mataroní va mantenir un intens contacte amb diferents col·lectius ciutadans i en particular amb els veïns del barri de Cirera. Ha estat qualificada com la personalitat més rellevant de l'església de Mataró a la segona meitat del segle XX.

. Plaça del voluntariat: l'espai s'ubica al costat del nou Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca, a l'avinguda del Corregiment cantonada amb el carrer de Terrassa.

L'Ajuntament ha volgut reconèixer la tasca d'aquelles persones que dediquen un part de la seva vida al voluntariat.