Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un 20% de la població mataronina escolta Mataró Ràdio

Escoltar

Un 20% de la població mataronina escolta Mataró Ràdio

Celebrat el primer any de funcionament l'estudi d'audiència de Mataró Ràdio conclou que l'emissora és ben coneguda per més del 50% dels ciutadans de Mataró que habitualment escolten ràdio i és escoltada per més del 20% de la població de la ciutat. L'emissora compta amb una bona imatge entre els ciutadans, que la consideren actual, participativa i amb credibilitat.

Programes com El despertador, Viu la vida dia a dia, Els informatius, la Veu dels barris, Amunt el teló, El crit del col·lectiu, Carnet esportiu o Fal·lera gegantera són ben coneguts pels oïdors de l'emissora i també reconeixen els noms de locutors de l'emissora, com Joan Salicrú, Ivan Llensa, M. Lluïsa Aranaz o Jordi Rabassa, entre d'altres.

Després del primer any d'iniciar les seves emissions, Mataró Ràdio ha encarregat un estudi per conèixer el nivell d'audiència que té l'emissora entre els ciutadans. L'estudi, realitzat per l'empresa MDK, Investigació de Mercats, es va portar a terme el passat mes d'octubre, a través d'una enquesta telefònica a un total de 1144 mataronins de més de 14 anys, distribuïts segons edat, sexe i lloc de residència. Aquest era un dels compromisos de l'emissora fixats per veure quin és el nivell d'incidència de l'emissora a la ciutat;

L'estudi recull, per una banda, el perfil dels oients de ràdio en general, en segon terme el nivell d'incidència dels mitjans de comunicació a Mataró, per entrar a partir d'aquí a aprofundir en el perfil del oient de Mataró Ràdio i, per últim, conèixer la imatge que en tenen els ciutadans.

Les conclusions principals del estudi són:

Hàbits de ràdio

Les dades dels oients de ràdio en general a la nostra ciutat dibuixen el següent perfil:

- Un 64,5 % dels mataronins escolten habitualment la ràdio

- El promig de consum de ràdio al dia és de dues hores

- La ràdio s'escolta més entre setmana, excepte els joves que ho fan en cap de setmana.

- A casa i al cotxe són els llocs més habituals per escoltar la ràdio

- Un 31,4 % dels oients de ràdio l'escolten per Internet.

Mitjans de comunicació i Mataró

Entre els enquestats, les conclusions principals són:

- Més del 60% estan interessats a informar-se del que passa a la ciutat

- Poc més del 40% es consideren informats del que passa a Mataró

- El 56 % s'informen del que passa a la ciutat a través de la premsa escrita, un 40 % a través de la televisió i un 12 % a través de la ràdio

- Entre els que han escollit la ràdio com a mitjà per informar-se del que passa a la ciutat, un 56,4 % ho fan a través de Mataró Ràdio

Mataró Ràdio


Amb tan sols un any d'existència, el 52% dels oïdors de ràdio de Mataró coneix l'emissora i l'escolta regularment un 20% de la població, amb gairebé un 7% dels oients que l'escolten diàriament. Les persones del grup de 35 a 64 anys són els que més coneixen i escolten Mataró Ràdio, seguit del grup de 15 a 24 anys.

La gent de Mataró ha conegut l'emissora a través d'un amic o familiar i també a través de la premsa, buscant altres emissores, o a través de les actuacions que ha fet Mataró Ràdio al carrer, entre d'altres.

El promig de consum de Mataró Ràdio és de menys d'una hora i un 30 % l'escolten entre 1 i 3 hores.


Entre les 9 i les 12 del matí és el moment de màxima audiència, amb més del 34%, seguit del període que va de les 16 i les 20 h, amb un 19,4%. Més d'un 12% l'escolten al llarg de tot el dia.

El 65% dels oients de Mataró Ràdio l'escolten a casa, un prop del 21% al cotxe i un 10% a la feina i, hores d'ara, tan sols un 5,9% escolten Mataró Ràdio a través d'Internet.

Els oients de Mataró Ràdio l'escolten per curiositat, perquè ofereix informació de la ciutat i també perquè es senten identificats amb l'emissora.Els programes més escoltats pels oients de Mataró Ràdio són els informatius/notícies, els espais de música moderna i el magazines/entrevistes.

La programació de Mataró Ràdio està molt ben valorada per més del 60% dels oïdors. Entre els que no escolten l'emissora, ho fan per desconeixement, per manca de costum i perquè agraden més altres programes i/o emissores.

Respecte la participació a Mataró Ràdio, un 7,4% ho ha fet per donar la seva opinió, o bé per obtenir algun obsequi, mentre que un 31,2% declara que li agradaria participar.

Imatge Mataró Ràdio

Mataró Ràdio compta amb una bona percepció entre els ciutadans, destacant, entre altres, la seva consideració com a una emissora actual, participativa i amb credibilitat.