Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una càmera paisatgística oferirà imatges del front de mar de Mataró per Televisió de Catalunya

Escoltar

Una càmera paisatgística oferirà imatges del front de mar de Mataró per Televisió de Catalunya

Avui està previst que entri en funcionament una càmera paisatgística que donarà imatges en directe del front de mar de Mataró a Televisió de Catalunya (TVC). Gràcies a un conveni signat amb l'Ajuntament, els serveis informatius i metereològics de TV3, C33, i 324 podran utilitzar les imatges captades per aquesta càmera per difondre informacions relacionades amb la ciutat, sobretot les que emeten regularment sobre climatologia i fenòmens metereològics.

La càmera està situada a la teulada de l'edifici del Consorci del Port de Mataró i pot oferir imatges tant del passeig marítim i les platges com del mar i les instal·lacions portuàries.

L'acord de col·laboració estableix que Televisió de Catalunya es fa càrrec del cost de la infrastructura i del manteniment de la càmera i que l'Ajuntament es fa càrrec del cost de transport de la senyal, que es fa a través de la xarxa de telecomunicacions de la Generalitat fins a les instal·lacions de TVC. Per la seva part, el Consorci Port de Mataró, format per la Generalitat i l'Ajuntament, ha autoritzat la utilització de la seva seu per a la col·locació de la càmera.

El conveni, signat per l'alcalde, Joan Antoni Baron, i la directora econòmica financera corporativa de TVC, Teresa Farré i Lladó, es fonamenta en l'interès mutu dels dos organismes per tirar endavant la iniciativa, que tindrà una doble utilitat, ja que la instal·lació de l'enllaç de telecomunicacions facilitarà també a la televisió la transmissió de peces enregistrades pels seus equips d'ENG a la comarca sense haver de desplaçar-se fins als estudis de Sant Joan Despí.

Triple utilitat

La càmera garantirà la difusió de la imatge de Mataró en els mitjans audiovisuals de TVC i, per aquest motiu, la iniciativa s'emmarca en el Pla de Promoció de Ciutat. L'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) assumirà el cost mensual del transport de la senyal, que és de 900 euros.

La instal·lació també posa les coses més fàcils a aquests mitjans de comunicació públics, que fins ara havien de desplaçar-se per lliurar les cintes enregistrades o muntar enllaços via satèl·lit en casos excepcionals. I per últim, les imatges captades per aquesta càmera també podran ser emeses a través del web de TVC i, en un futur, pel web de l'Ajuntament.