Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 400 joves de Mataró participen aquest any en intercanvis escolars, esportius i musicals

Escoltar

Uns 400 joves de Mataró participen aquest any en intercanvis escolars, esportius i musicals

La regidora de Participació, Cooperació i Dona, M. Rosa Cuscó, ha presentat avui el balanç del programa d'intercanvis 2006 i la previsió per al 2007.

Aquest programa es basa en les relacions de diferents tipus que estableix Mataró amb altres ciutats amb les quals està agermanada o hi té alguna mena de lligam i té com objectiu intercanviar experiències i potenciar l'enriquiment entre les dues parts, a més de crear relacions personals entre els joves i proporcionar el coneixement d'altres cultures i països.

L'Ajuntament subvenciona aquest programa amb uns 10.000 €. A més també s'ofereix als estudiants una visita guiada per la ciutat i una recepció per part de l'alcalde a l'edifici de l'Ajuntament.

Balanç 2006

Al llarg de l'any 2006 es van fer 21 intercanvis escolars, musicals i esportius. En aquests intercanvis es van desplaçar a països com Alemanya, Suècia, Polònia, França, Holanda o Dublín a més de Madrid, més de 200 escolars mataronins amb professors i més o menys els mateixos van venir d'aquests països a Mataró.

A més, 139 persones de ciutats agermanades van venir al municipi per participar en actes com el Congrés de la gent gran que va tenir lloc el maig de 2006 en el qual va assistir-hi una delegació del Comune di Corsico; o la inauguració del passeig Marítim on hi va participar la banda de música de Dürnau-Gammelshausen.

Pel que fa als intercanvis esportius, anualment se celebra el Torneig Gemellaggio per iniciativa de Corsico, en què hi participen les ciutats agermanades amb aquesta ciutat. Cada any s'organitza de forma alternativa en una de les ciutats.

El 2006 es va celebrar a Mataró, amb la participació de 20 escolars de la ciutat, i hi van assistir equips de Malakoff, Cehegín i Corsico.

El balanç també recull el primer intercanvi de joves entorn de la música rock. Així, es va fer una trobada amb joves europeus a la ciutat de Salzgitter per reflexionar sobre la globalització a més de compartir música i concerts. Els participants de Mataró van ser els 5 components del grup de rock Mr. Hankey.

Programa Agermanaments i intercanvis 2007

El 2007 està previst que es realitzin 21 intercanvis amb 11 grups d'alumnes de centres educatius i una federació esportiva. En aquestes trobades hi participaran uns 400 joves de la ciutat que aniran a 10 ciutats europees, 1 de Mallorca i 1 de Madrid.

Les novetats d'aquest any són nous contactes i intercanvis: l'orquestra de l'IES Alexandre Satorras ha promogut un intercanvi amb l'IES Picassent i la banda de la Unió de Llíria; l'IES Damià Campeny ha iniciat contactes amb l'IES Pare Victòria d'Alcoi; l'IES Miquel Biada i la Jove Orquestra del Biada comença una trobada musical i lingüística amb l'escola Joan Miró de Berlín i l'Escola Oficial d'Idiomes inicia intercanvis lingüístics amb alumnes d'un curs d'aprenentatge de llengües del Comitè d'Agermanaments de Créteil.