Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró comença la darrera fase de canalització del passeig del Desviament

Escoltar

Aigües de Mataró comença la darrera fase de canalització del passeig del Desviament

La companyia municipal Aigües de Mataró, SA, va començar el 14 de gener la darrera fase de les obres de canalització del passeig del Desviament, entre el passeig de Carles Padrós i el carrer d'Esteve Cortils.

Les obres d'aquest tram de 65 metres van començar el mes d'abril de 2007. En aquesta darrera fase es farà la connexió amb la xarxa de clavegueram i es vol millorar el vial, banda mar, del passeig del Desviament amb la instal·lació d'un tub de clavegueram de 40 centímetres de diàmetre. Un cop s'instal·li el tub, caldrà fer les tasques de pavimentació de la calçada.

El Desviament és una antiga canalització que data del primer quart del segle XX i que recull les aigües de diversos torrents per conduir-les cap a la riera de Sant Simó, passant per sota de l'avinguda d'Amèrica. Mataró va inaugurar el febrer del 2007 les obres de transformació del col·lector entre el carrer del Cardenal Pasqual d'Aragó i la riera de Sant Simó, que han suposat la transformació de 791 metres lineals de canalització i la reurbanització de l'avinguda d'Amèrica, a les quals se suma ara el nou tram.

L'arranjament de la canalització del Desviament és l'actuació més important executada en el marc del Pla Director del Clavegueram de Mataró.

El nou tram entre el passeig de Carles Padrós i el carrer d'Esteve Cortils s'ha fet amb un caixó de formigó armat de 3,5 x 3 metres, que substitueix la canalització antiga amb forma trapezoïdal i d'alçada i amplada variable. Un cop introduït el caixó, es va resposar el paviment de la calçada de la zona central i del passeig del Desviament. La nova urbanització ha seguit els mateixos criteris aplicats a l'avinguda d'Amèrica.

L'execució de les diferents fases d'aquest tram tenen un cost global de 606.696 euros i han anat a càrrec de l'empresa Construccions García Cano e Hijos, SL. El calendari d'obres preveu la seva finalització a finals de gener.

Afectacions al trànsit

Amb motiu de la realització de les obres, el tram del passeig de Carles Padrós, comprès entre el passeig dels Molins i el passeig del Desviament, quedarà tallat al trànsit en el sentit ascendent de circulació. Mentre durin aquests treballs, s'ha habilitat un recorregut alternatiu pel passeig dels Molins, el carrer d'Esteve Cortils i el passeig del Desviament.