Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró millora el clavegueram dels carrers de Floridablanca, Cristòfor Colom i Confraria de Sant Elm

Escoltar

Aigües de Mataró millora el clavegueram dels carrers de Floridablanca, Cristòfor Colom i Confraria de Sant Elm

L'empresa pública municipal Aigües de Mataró, SA, té previst començar, el proper 25 de març, les obres del projecte de millora del clavegueram dels carrers de Floridablanca, Cristòfor Colom i Confraria de Sant Elm. Les obres, que van ser adjudicades a l'empresa García Cano e Hijos, SA, tenen una durada aproximada de cinc mesos i un pressupost de 428.839,27 euros.

Els treballs consisteixen en la construcció d'un nou col·lector que conduirà les aigües pluvials i residuals des del carrer de Floridablanca, a la cruïlla amb el Camí Ral, fins al carrer de Cristòfor Colom per on giraran fins al carrer de la Confraria de Sant Elm i acabaran a l'avinguda del Maresme des d'on es connectarà amb la nova xarxa de pluvials que es farà per sota de la N-II i les vies del tren.

El nou col·lector estarà format per una canonada de 1.000 mil·límetres de diàmetre, amb una llargària de 248,96 metres, i per una canonada de 500 mil·límetres de diàmetre amb una llargària de 36,5 metres que s'instal·laran al carrer de la Confraria de Sant Elm.

Les obres s'efectuaran seguint el sentit invers del transcurs natural de l'aigua: s'iniciaran al carrer de la Confraria de Sant Elm, continuaran pel carrer de Crisfòfor Colom i finalitzaran al carrer de Floridablanca.

Per instal·lar la canonada del nou col·lector s'obriran rases i a la base d'aquestes es farà un llit de material granular de 15 centímetres de gruix. Al voltant de la canonada, que serà de PVC estructurat, es posarà sauló garbellat fins a 15 centímetres per sobre del tub.

També es preveu la creació de sis pous de registre, dos dels quals es construiran totalment amb formigó armat i la resta amb lloses de formigó armat i parets de blocs de formigó massissat i armat. Els pous de registre permeten l'entrada al col·lector per comprovar el seu funcionament o fer tasques de manteniment.

Xarxa de pluvials per sota de la N-II i les vies del tren

Aquest nou col·lector, a l'arribada amb l'avinguda del Maresme, connectarà amb una nova canalització que travessarà la carretera N-II i les vies de Renfe. Aquesta nova canalització forma part d'un altre projecte d'obres que millorarà la capacitat de desguàs de la xarxa de pluvials d'aquesta zona de la ciutat amb la creació d'un clavament de tres tubs de 800 mil·límetres de diàmetre. Per realitzar aquests treballs, l'Ajuntament de Mataró està tramitant la documentació necessària amb les altres administracions afectades per poder començar les obres.

Afectacions al trànsit

Les afectacions al trànsit es produiran durant cinc mesos, tenint en compte que el mes d'agost serà festiu. Les obres es faran en tres fases diferenciades:

1a fase

A partir del 25 de març i durant un mes i mig, es tallarà el carrer de la Confraria de Sant Elm a la cruïlla amb el carrer de Cristòfor Colom. Les dues primeres setmanes de les obres, també estarà tallat el tram de l'avinguda del Maresme comprès entre els carrers de Floridablanca i de Jordi Joan.

2a fase

Després del primer mes d'obres, s'iniciarà un altre període de dos mesos durant el qual els carrers de la Confraria de Sant Elm i de Josep Castellà quedaran sense sortida. El carrer de Cristòfor Colom estarà tallat al trànsit, entre els carrers de Floridablanca i de la Confraria de Sant Elm.

3a fase

El darrer mes i mig d'obres, el carrer de Floridablanca, entre els carrers de Cristòfor Colom i el camí Ral estarà tallat al trànsit.