Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Xalant participa en una trobada iberoamericana de Centres de Residències Artístiques a Brasil

Escoltar

Can Xalant participa en una trobada iberoamericana de Centres de Residències Artístiques a Brasil

Can Xalant, el Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, participarà en la Trobada Iberoamericana de Centres de Residències Artístiques Independents que tindrà lloc a São Paulo del 24 al 28 de novembre. El director de Can Xalant, Pep Dardanyà, hi assistirà com a convidat del Centre Cultural d'Espanya a São Paulo, adscrit a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Aquesta trobada té com a objectiu facilitar l'intercanvi d'experiències i coneixements entre programes iberoamericans de residències perquè hi hagi un enfortiment de la seva activitat i es potenciï l'articulació i consolidació d'una plataforma en xarxa d'aquests programes de residències.

L'oportunitat de la trobada sorgeix a partir de debats compartits inicialment amb el gestor cultural Martí Peran i amb quatre programes de residències € Capacete a Rio de Janeiro, El Basilisco a Buenos Aires, Lugar a dudas a Cali i Kiosco a Santa Cruz de La Serra- els quals ja tenen una experiència consolidada i una articulació entre ells que compta amb el suport del Triangle Arts Trust & Gasworks de Londres.

Els objectius proposats en aquesta trobada són:

1) Propiciar una oportunitat per a l'intercanvi i el millor coneixement dels programes existents a Iberoamèrica -inclosos alguns programes espanyols i anglesos-, així com per al debat conceptual sobre la seva funció.

2) Proposar a debat la possibilitat de generar o enfortir un projecte iberoamericà de xarxa o xarxes d'intercanvi entre programes de residències d'artistes per a la consolidació i la transferència d'experiències de gestió.

3) Consolidar un projecte en xarxa com a incubadora de programes iberoamericans de residències d'artistes per un període de mitjà a llarg termini, posant a disposició una plataforma en xarxa i recursos en els programes que considerin oportú vincular-se al projecte.

4) Debatre les condicions per a l'intercanvi d'artistes entre programes de residències.

Com a metodologia per a la preparació i realització d'aquesta trobada, s'ha proposat experimentar un procés que, a posteriori, podria tenir un potencial desdoblament com a plataforma de col·laboració entre els programes de residències als països respectius amb el suport dels sis Centres Culturals d'Espanya per a un període inicial de dos anys. Aquests centres culturals es troben a Buenos Aires, Córdova, Rosario, Montevideo, Lima i São Paulo.

La Trobada Iberoamericana de Centres de Residències Artístiques Independents és un encontre plantejat com a experiment i diàleg, susceptible a generar, consolidar i ampliar aquestes xarxes internacionals.