Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El catedràtic d'Història de Catalunya Jaume Sobrequés protagonitza enguany la conferència de l'Onze de Setembre

Escoltar

El catedràtic d'Història de Catalunya Jaume Sobrequés protagonitza enguany la conferència de l'Onze de Setembre

La Diada Nacional de Catalunya, l'Onze de Setembre, se celebrarà enguany a Mataró amb una conferència a càrrec del catedràtic d'història de Catalunya Jaume Sobrequés, i la tradicional ofrena floral davant del monòlit del polític Rafael Casanova com a actes centrals.

La plaça de Santa Anna, on des del mes d'abril està instal·lada una bandera de Catalunya de 3x2 metres, a una alçada de 12 metres, és enguany l'escenari de diferents actes. Precisament, el cartell de l'Onze de Setembre, obra de la Secció d'Imatge de l'Ajuntament, reprodueix una fotografia de la bandera en aquesta ubicació.

El programa d'actes s'obre dissabte 6 de setembre amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Mataró. L'acte tindrà lloc a la plaça de Santa Anna a les 19.00 hores, i està organitzat per l'Institut Municipal d'Acció Cultural amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista Santa Anna.

Dimarts 9 de setembre, a les 20.00 hores, se celebrarà l'acte acadèmic institucional al Saló de Sessions de l'Ajuntament. Es tracta de la conferència "L'11 de setembre de 1714 i La Reinaxença", que anirà a càrrec de Jaume Sobrequés i Callicó, catedràtic d'Història de Catalunya de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'acte està organitzat per l'Ajuntament de Mataró i Òmnium Cultural.

Per la Diada, dijous 11 de setembre, estan programats dos actes. En primer lloc, l'ofrena floral institucional i de les entitats de la ciutat davant del monòlit del polític Rafael Casanova, situat a la plaça que porta el seu nom a l'avinguda de Josep Puig i Cadafalch, que tindrà lloc a partir de les 10.30 hores. El segon acte, a les 19.00 hores a la plaça de Santa Anna, és l'actuació de l'esbart dansaire Esbart Gaudí.

Dissabte 13 de setembre, a les 18.00 hores, la plaça de Santa Anna repeteix com a escenari amb un concert de banda a càrrec de la Banda Ciutat de Mataró.

El programa de l'Onze de Setembre es tanca dilluns 15 de setembre a les 19.30 hores amb la presentació a la Sala d'actes de Can Palauet de la revista "Vallespir: 3a època". L'acte inclou la conferència "Situació de la llengua a la Catalunya Nord", a càrrec del sociolingüista Gentil Puig i Moreno.