Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones organitza diverses activitats per al segon trimestre de 2008

Escoltar

El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones organitza diverses activitats per al segon trimestre de 2008

El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones ha programat un seguit d'activitats adreçades a les dones de Mataró per al segon trimestre de l'any 2008. Del 8 d'abril al 26 de juny es realitzaran a la seu del centre, al carrer de Blai Parera, 6, tallers, exposicions, tertúlies i sessions de cinema que aborden temes relacionats amb el món de la dona. Les activitats són gratuïtes i a excepció del taller de desenvolupament personal i el taller de blogs, no es necessària inscripció prèvia.

El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones, inaugurat el març de 2007, és un servei adreçat a totes les dones de la ciutat amb la finalitat de donar resposta a les diferents demandes que pugui tenir aquest col·lectiu, d'informació i atenció, així com potenciar els processos d'autonomia de la dona i contribuir a eradicar i superar les situacions de desigualtat de gènere que encara perduren.

El programa d'activitats detallat és el següent:

Tots el dimarts, del 8 d'abril al 10 de juny, de 18 a 20 h

Taller de desenvolupament personal (art - teràpia)
A càrrec de Mercè Gallifa, llicenciada en Belles Arts i art terapeuta, i Imma Lloret, psicòloga i psicopedagoga. En aquest taller es treballarà l'autocrítica i les seves conseqüències, la gestió de les tensions i els plaers, l'assertivitat i les necessitats personals a través del treball participatiu i vivencial, de tècniques corporals i de propostes d'art- teràpia per tal de potenciar la creativitat.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Aforament limitat per ordre d'inscripció.

Dijous 24 d'abril, de 18 a 19 h

Tertúlia "Sexisme i publicitat"
A càrrec de Drac Màgic. Una introducció a les retòriques publicitàries per tal d'analitzar com el llenguatge publicitari perpetua els estereotips sexistes en la representació de les dones.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.


Del 28 d'abril al 16 de maig
De dilluns a dijous,de 9 a 13 h i de 16 a 19 h. Divendres de 9 a 13 h

Exposició: "Federica Montseny"
A càrrec de l'Insitut Català de les Dones (ICD). Un recorregut per la vida de Federica Montseny, amb imatges que mostren la seva activitat com a ministra, feminista, escriptora i filòsofa. Els textos de l'exposició han estat elaborats per l'escriptora Antonina Rodrigo, la historiadora Mary Nash, la filòloga Montserrat Palau i la i filòsofa Fina Birulés. Les fotografies són dels arxius personals d'Antonina Rodrigo, Maria Batet, Pepe Encina, Pilar Aymerich i l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.

Dijous 22 de maig, de 18 a 19 h

Tertúlia : "La salut de les dones"
A càrrec d'El Safareig. La xerrada tractarà sobre com detectar i conèixer, mitjançant el cos i la ment, afliccions com l'estrès, l'ansietat o altres malalties per tal de millorar la salut i el benestar.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.

Dissabte 7 de juny, de 10 a 12.30 h

Taller de blogs
A càrrec de Javier Naya, enginyer tècnic en telecomunicacions.
Taller adreçat a la creació de blogs personals. Com personalitzar-los i actualitzar-los.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Aforament limitat per ordre d'inscripció.
Aquest taller tindrà lloc al Casal de Joves de la plaça d'Espanya.

Dimarts 17 de juny

Cinemafòrum: "Transamèrica"
Projecció i posterior debat, organitzat per Drac Màgic, se centrarà en la sexualitat, els arquetips, les identitats i les relacions familiars.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.

Dijous 26 de juny, de 18 a 19 h

Tertúlia:" Diversitat sexual"
A càrrec de l'Associació Acord. Per conèixer altres formes d'estimar i presentar la realitat del col·lectiu homosexual, amb la finalitat d'aclarir dubtes i trencar els estereotips establerts.

Activitat gratuïta. Entrada lliure.