Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El concurs 'Aprendre a emprendre' convoca la 3a edició

Escoltar

El concurs 'Aprendre a emprendre' convoca la 3a edició

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha presentat avui en roda de premsa la tercera edició del concurs "Aprendre a emprendre" adreçat als estudiants de secundària, Cicles Formatius de Grau Mig i Superior, i Batxillerat de Mataró. Aquest concurs té per objectiu familiaritzar els estudiants amb la cultura emprenedora,  i més concretament  amb la creació d'empreses com una alternativa interessant del seu futur professional.


Una nova categoria en aquesta edició

El concurs afegeix la categoria de la millor idea de negoci a la de pla d'empresa de les anteriors edicions, amb un doble objectiu, per una banda obrir la participació a alumnes de 4t d'ESO, Cicles Formatius de Grau Mig i Superior i Batxillerat, i per una altra incentivar una major participació dels centres i els seus alumnes.

Així els treballs de cada categoria s'hauran de centrar en:

Pla d'empresa: un projecte global que inclogui les àrees de  màrqueting, producció, organització, juridicofiscal o economicofinancer. S'avaluaran les idees empresarials innovadores, el grau de definició del producte/servei i la qualitat de la presentació/imatge del projecte presentat.

Idea de negoci: consisteix en desenvolupar una idea de negoci en què s'avaluarà l'originalitat i el grau d'innovació i la viabilitat global de la proposta.

La participació està oberta als Centres d'Educació Secundària de Mataró, que poden presentar els treballs dels seus alumnes matriculats en 4t d'ESO, Cicles Formatius de Grau Mig i Superior o Batxillerat. Pot participar en el concurs qualsevol estudiant o grup que tingui una idea de negoci o desenvolupi un pla d'empresa en el seu centre. El nombre màxim d'integrants dels grups és de dos en el cas de la categoria de idees de negoci i de tres en la categoria de pla d'empresa. El termini d'inscripció comença el 21 d'abril  i la data màxima de presentació dels treballs és el 10 de juny. El lliurament de premis es farà el  19 de juny.


Implicació de patrocinadors

Una altra de les novetats d'enguany és la implicació i vinculació d'empresaris que en el seu moment van iniciar un projecte emprenedor. A més de cedir alguns dels materials atorgats com a premis, aquests empresaris aporten el seu suport i compromís amb l'estímul de l'esperit emprenedor entre els joves amb el seu paper de  models dels "futurs empresaris/es". Els patrocinadors són Sala Assessors Informàtics, Sintelec, Alooha i Robafaves.

Quant als premis per a les dues categories, són un ordinador portàtil  i un diploma acreditatiu per a l'IES guanyador; un ordinador portàtil i un lot de llibres per a cadascun dels participants en el projecte guanyador, cedit pels patrocinadors. I, en el cas de la idea de negoci, una menció especial a la més innovadora i un marc digital també cedit pels patrocinadors.

El jurat que decidirà els guanyadors està format per: representants de l'IMPEM, de l'Institut Municipal d'Educació, de les empreses patrocinadores del premi i del grup de formació del Pacte Local per a l'Ocupació de Mataró.


Programa "Aprendre a emprendre"

Aquest concurs s'emmarca en el context del programa del mateix nom que el Servei d'Empresa de l'IMPEM  organitza des de fa vuit anys. Un programa de sensibilització adreçat als centres de secundària, basat en accions d'informació i de motivació per a la creació d'empreses, amb els següents objectius:

 - Despertar la motivació per a l'autoocupació.

-  Difondre la cultura emprenedora per incentivar la creació de noves empreses al territori.

-  Utilitzar el testimoni d'empresaris d'èxit del nostre territori per motivar i incentivar als alumnes.

 - Descobrir les capacitats personals i professionals de cada alumne en relació amb les actituds emprenedores.

- Transmetre el concepte que l'ocupació no és únicament treballar per compte d'altri:  "nosaltres podem crear el nostre lloc de treball".

Guanyadors de les edicions anteriors

La primera edició del concurs celebrada l'any 2004 va premiar un projecte d'organització de casaments. A la segona edició, l'any 2005, va resultar guanyador un projecte de botiga i taller de cotxes "tunning".