Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs escolar 2008-2009 començarà amb 22.140 alumnes

Escoltar

El curs escolar 2008-2009 començarà amb 22.140 alumnes

Els alumnes dels cursos d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i postobligatòria (batxillerats i cicles formatius), cursos d'educació especial i les escoles bressol, tant dels centres públics com concertats, iniciaran els curs escolar 2008-2009 entre el 8 i el 22 de setembre.

Dels 22.140 alumnes inscrits, els infants de les escoles bressol municipals començaran el 8 de setembre, els alumnes d'educació infantil, primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mig iniciaran les classes el 15 de setembre mentre que els cicles formatius de grau superior i les escoles d'adult tenen previst començar el 22 de setembre.

Les dades estimades -cal tenir en compte la matrícula viva als cicles d'educació obligatòria- del alumnes inscrits als centres públics i concertats de Mataró per aquest curs són les següents:

Curs 2008-2009

Sector Públic

Sector Concertat

Escola Bressol

865

850

Educació Infantil i Primària

6.075

5.550

Secundaria Obligatòria (ESO)

2.150

2.950

Secundaria Postobligatòria (Batxillerat i Cicles Formatius)

2.100

1.600

La llista de 456 nens que no havien obtingut plaça a les escoles bressol municipals al finalitzar el termini de preinscripció s'ha reduït a 343 alumnes perquè s'han produït renúncies o canvis d'horari.

Obres de millora

Durant aquest estiu, l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ha portat a terme obres de millora a una desena de Centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP).

En el CEIP Rocafonda s'ha instal·lat un barri i una barana a l'hort; en el CEIP Camí del Mig s'ha creat una tanca per delimitar l'hort; s'ha creat una aula de sisè de primària en el CEIP Angeleta Ferrer; en el CEIP Angela Bransuela s'ha dividit una aula; en el CEIP Joan Coromines, que està de forma provisional en les antigues instal·lacions de l'antic parvulari de l'Anxaneta, s'ha fet una actuació a la cuina; en el CEIP Camí del Cros s'ha fet una actuació en els vestidors; s'ha renovat la instal·lació elèctrica del CEIP Peramàs i s'ha fet una actuació per acollir una aula de P5 al CEIP Menéndez Pelayo.

Els treballs de millora i adequació del CEIP Anxaneta han consistit en l'adaptació d'alguns elements de les aules a les necessitats que s'han detectat per part d'alumnes i professorat, així com en el manteniment anual de les instal·lacions. També s'han fet un seguit de reparacions dels elements afectats per l'entrada d'aigua l'agost de 2007.

Per últim, el CEIP Cirera començarà el nou curs escolar amb la inauguració d'un edifici annex que alberga una cuina pròpia, el menjador i altres dependències com una sala de reunions per l'Associació de Mares i Pares i vestidors.

El pressupost total d'aquestes actuacions és de 673.110,43 euros.

A banda d'aquestes obres de millora programades, durant l'estiu s'han portat a terme actuacions al CEIP Antonio Machado i al CEIP Rocafonda per problemes sobrevinguts durant els mesos d'inactivitat als centres educatius.

En el CEIP Antonio Machado, de nova construcció, es va detectar un desplaçament de 2 cm d'un dels murs exteriors. Aquest desplaçament ha provocat que uns panells de formigó €amb els respectius anclatges- que formen una de les façanes del centre hagin de reforçar-se. D'altra banda, en el CEIP Rocafonda, una aixeta mal tancada hauria provocat la inundació d'una part del parvulari on s'han efectuat els treballs necessaris pel seu restabliment de cara al 15 de setembre.

Nous centres

A banda de les actuacions de millora, Mataró disposarà de dues noves escoles i d'una nova escola bressol municipal el curs 2009-2010. Es tracta del CEIP Montserrat Solà, ara instal·lat de forma provisional a l'antiga escola Anxaneta, que s'està construint al carrer d'Enric Granados a la zona de Cal Collut. A la riera de Figuera Major, també està previst que entri en funcionament un nou equipament escolar durant el 2009-2010. Aquest edifici estarà format pel CEIP Maria Mercè Marçal i una escola bressol municipal.

El Servei d'Obres està redactant el projecte executiu de l'Escola Bressol "El Bombers" de Cerdanyola i el futur CEIP Marta Mata de Cirera està en fase d'avantprojecte.

Més formació professional

L'IES Miquel Biada segueix endavant amb la planificació acordada amb el Departament d'Educació de la Generalitat per aconseguir ser un centre integrat de formació professional on es puguin impartir tots els nivells. En aquesta línia, les novetats per al present curs són les següents:

- Iniciar dos nous cursos: el Cicle Formatiu de Grau Mig en manteniment i instal·lacions de fred i calor i Cicle Formatiu de Grau Superior de manteniment d'equips industrials.

- Iniciar el disseny curricular del Cicle Formatiu de Grau Superior en desenvolupament i aplicació de projectes de construcció perquè sigui compatible amb el Cicle Formatiu de Grau Superior en realització i plans d'obres. Amb la consecució d'aquesta compatibilitat, un alumne podrà obtenir les dues titulacions en tres anys.

- S'han deixat d'impartir els Cicles Formatius de Grau Mig de mecanització i equips electrònics de consum i també el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de desenvolupament de projectes mecànics.

- Acreditació de competències professionals de la família d'electricitat i electrònica que permetrà que els treballadors d'aquest sector puguin acreditar les seves competències i accedir al títol de la seva especialitat.

- També està previst continuar amb la línia de col·laboració amb el món de l'empresa.

Els Programes de Garantia Social (PGS) s'han transformat en el Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPIs) que van dirigits a nois i noies que no hagin obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO). Els PQPIs han de proporcionar la formació necessària perquè l'alumnat desenvolupi les competències bàsiques i les professionals per millorar les seves condicions d'integració, adaptació i promoció en el món laboral com per continuar el seu procés de formació al llarg de la vida, propi de la societat del coneixement.

A Mataró es portaran a terme 5 PQPIs, els mateixos que en el darrer curs que s'enfoquen en diverses àrees com són l'estètica, el comerç, el manteniment d'instal·lacions elèctriques, l'hoteleria i l'electromecànica.

L'inici del curs 2008-2009 també ve marcat per un principi d'acord entre l'IME i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per a la construcció del centre d'educació especial l'Arboç, que dirigit per la Fundació El Maresme, està previst construir al polígon Vallveric.