Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern central subvenciona amb fons europeus dos projectes de l'IMPEM per fomentar l'ocupació

Escoltar

El Govern central subvenciona amb fons europeus dos projectes de l'IMPEM per fomentar l'ocupació

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) va presentar, el 13 de febrer, dos projectes a la convocatòria del Programa Operatiu Pluriregional del Fons Social Europeu (FSE), "Adaptabilidad y Empleo", promogut pel Ministeri de les Administracions Públiques del Govern central.

Els dos projectes presentats per l'IMPEM han estat triats per rebre el finançament, segons es desprèn de la resolució de la Secretaria d'Estat de Cooperació Territorial. La resolució indica que es concedeixen les ajudes del FSE que van destinades a finançar projectes d'entitats locals amb finalitat d'inserir laboralment als aturats.

El pressupost que recaurà a Catalunya és de 10.943.925,02 euros per a 14 projectes: 2 per a Lleida, 1 per a Tarragona i 11 per a Barcelona. Entre aquests darrers hi ha els dos que Mataró va presentar.

Atenció a les persones i jardineria

El primer projecte és la creació d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral. Aquests itineraris es concretaran en 4 cursos d'auxiliar de geriatria, 1 curs de cuidador/a de persones discapacitades, 3 cursos de monitor/a d'activitats en el temps de lleure infantil i juvenil i 2 cursos d'auxiliar de jardineria. Aquesta formació, que combina teoria i pràctiques, s'adreça a persones amb necessitats especials i dificultats d'inserció laboral.

Aquests cursos estan programats per fer un seguiment formatiu i d'inserció laboral a 210 persones durant els anys 2008, 2009 i 2010.

El segon projecte és de suport a l'establiment de pactes locals per a l'ocupació.