Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Maresme signa un acord històric per al futur de la TDT pública local

Escoltar

El Maresme signa un acord històric per al futur de la TDT pública local

El president del Consorci Digital Mataró-Maresme, Joan Antoni Baron, i el president del Consorci Teledigital Maresme Nord, Josep Maria Juhé, han signat aquesta tarda un acord històric per al futur de la TDT pública local. Tots dos consorcis són els concessionaris públics dels canals 1 i 2 del múltiple 24 del Maresme.

La signatura del protocol de col·laboració ha tingut lloc aquesta tarda a les 17 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Calella. Aquest acord és capdavanter a Catalunya i a Espanya i marca un precedent històric ja que estableix les bases de col·laboració mantenint els dos canals públics de TDT amb una gestió conjunta i amb dos centres principals de producció de televisió, Mataró i Calella.

El Consorci Digital Mataró-Maresme l'integren 13 ajuntaments del centre i baix Maresme (Mataró, El Masnou, Argentona, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Vilassar de Dalt, Tiana, Teià, Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Cabrera de Mar, Caldes d'Estrac i el Consell Comarcal del Maresme) i emet  per senyal digital a través de Maresmedigital TV des de l'11 de setembre en pilot i des del 8 de gener de forma regular. El Consorci Teledigital Maresme Nord n'agrupa 4 (Calella, Tordera, Arenys de Munt i Canet de Mar, i el Consell Comarcal del Maresme) i fins al moment no ha iniciat l'experiència de televisió digital comarcal.


Compromisos comuns

El protocol té per objectiu potenciar la TDT pública local del Maresme, donant un major impuls als projectes d'informació, comunicació i servei públic fomentant la innovació i col·laborant en projectes innovadors com la multiplataforma (TDT, web TV, T-Mòbil, alta definició, etc).

Autonomia, cooperació, eficàcia i eficiència són els principis bàsics de l'acord. Autonomia perquè cada consorci mantingui la titularitat del seu canal i alhora vetlli pel desenvolupament de la Xarxa Audiovisual del Maresme (XAM), la xarxa mitjançant la qual cada municipi de la comarca participi i comparteixi continguts audiovisuals i multiplataforma. Cooperació perquè, com a servei públic que és, es vetlli per la informació i la comunicació de qualitat, la innovació tecnològica, els serveis multiplataforma i les xarxes de col·laboració. I eficiència i eficàcia perquè la gestió s'orientarà a l'estalvi de costos i al reaprofitament de la inversió i dels recursos preexistents.

Encomana de gestió

La data d'avui marca el tret de sortida d'un conjunt d'actuacions que convergiran en una encomana de gestió que el Consorci Teledigital Maresme Nord realitzarà al Consorci Digital Mataró-Maresme i que quedarà emmarcada en un conveni de col·laboració que detallarà tot els aspectes relacionats amb els continguts i la programació dels dos canals.