Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mercat de la plaça de Cuba torna a obrir després de la primera fase de les obres de reforma integral de l'edifici

Escoltar

El mercat de la plaça de Cuba torna a obrir després de la primera fase de les obres de reforma integral de l'edifici

L'alcalde, Joan Antoni Baron; la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero; i el regidor d'Obres, Francesc Melero, han visitat avui el mercat de la plaça de Cuba amb motiu de la finalització de la primera fase de les obres.

L'activitat comercial a les 30 parades de l'interior del mercat de la plaça de Cuba va iniciar-se el passat divendres 12 de setembre tal i com estava previst en el calendari d'obres. La primera fase de la reforma integral de l'equipament comercial s'ha efectuat durant 41 dies de període estival, durant els quals el mercat ha restat tancat al públic.

Durant aquest temps, les obres han consistit en el canvi de la coberta, la renovació del sistema de sanejament i fontaneria, el canvi del paviment de l'interior del mercat, l'enderroc de les parades afectades per la rehabilitació, la instal·lació provisional del subministrament dels serveis (aigua, llum, refrigeració...) i la sectorització interior del mercat en dues parts (sector nord i sud) per adequar l'ús de l'equipament a les obres de la segona fase.

El mercat de marxants, tant el de dissabtes (fruita i verdura) com el de dijous (roba i complements) també ha tornat al seu emplaçament habitual però amb algunes modificacions. Per motius de seguretat, les parades més properes al carrer de Cuba s'han traslladat al carrer de Salvador Palmerola, al passatge entre el carrer de Salvador Palmerola i el carrer Deu de Gener, a un tram del carrer de Sant Joaquim i a una de les voreres de la plaça de les Tereses.

Comença la segona fase

Després d'aquesta primera etapa, l'empresa adjudicatària Unió Temporal d'Empreses (UTE) G56-OBREL, SA ha començat la segona fase amb un calendari previst d'entre 16 i 18 mesos i un pressupost de 5.601.437 euros. Les actuacions es fan al sector sud del mercat que queda separat de l'activitat comercial per un mur de seguretat. En aquest espai es crearà un aparcament subterrani amb 36 places d'aparcament a la planta soterrània, s'habilitarà un espai per a la instal·lació d'un operador comercial d'autoservei (supermercat) a la planta de venda i es crearà una zona de magatzems i una sala polivalent amb ludoteca i zona d'exposicions en un altell.